A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Sok számlálóbiztos visszalépésétől tartanak

Vágólapra másolva!
Sok szavazatszámláló visszalépésére számít az Országos Választási Iroda (OVI) az őszi önkormányzati választásokon. Pontos számuk még nem ismert, mivel névsorukat legkorábban augusztus 21-ig kell leadni. A jelöltállítás határideje szeptember 27., az ajánlószelvényeket augusztus 23-ig meg kell kapniuk a választóknak - közölte az OVI vezetője.
Vágólapra másolva!

A szavazatszámlálókat ért támadások miatt várhatóan sokan visszalépnek az önkormányzati választásokon való részvételtől a korábban megválasztott bizottsági tagok közül - közölte Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda (OVI) vezetője. Azt azonban még pontosan nem tudják, hogy hány ember mond le megbízatásáról, mert a választott tagok névsorát augusztus 21-ig, a pártdelegáltakét pedig október 4-ig kell véglegesíteni.

Rytkó Emília elmondta, hogy a jelöltállítások határideje a helyhatósági választásokra szeptember 27., az ajánlószelvényeket pedig augusztus 23-ig kell mindenkinek megkapnia. A parlamenti választásoktól eltérően most mindenki több - akár négy - különböző színű ajánlószelvényt kap. Külön-külön szelvényen kell ajánlani ugyanis a polgármesterjelöltet, a főpolgármesterjelöltet és másik cédulán a képviselőjelölteket vagy a kisebbségi önkormányzati jelölteket. Rytkó közölte azt is, hogy a választásokra összesen 4 milliárd forintot különített el a Belügyminisztérium, ebből 1,5 milliárdot költenek az informatikai rendszerre.

Az OVI vezetője az [origo] kérdésére a szombati napilapokban közölt hirdetésekről azt mondta, hogy ezzel a listával kívántak véget vetni a szavazatszámlálókat érő támadássorozatnak. Az OVI két országos és 17 vidéki napilapban közzétette azoknak a szavazóköröknek a listáját, amelyekben újraszámlálták a voksokat. Rytkó Emília szerint erre azért került sor, mert le kell zárni a tavaszi parlamenti választásokkal kapcsolatos vitákat és meg kell kezdeni a felkészülést az őszi önkormányzati választásokra.

Az OVI vezetője elmondta, hogy azokat az adatokat tették közzé, amelyek szerintük a legtöbb vitát váltottak ki. Az első fordulóval kapcsolatban Rytkó Emília szerint sokkal kevesebb panasz érkezett, ezért nem tettek közzé hetedikei adatokat. A listát mindenütt normál hirdetési tarifáért tették közzé Az ehhez szükséges anyagi alapot az Országgyűlési választásokról megmaradt, fel nem használt pénzekből biztosították - mondta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!