A kulturális tárca vizsgálja a Trigránittal kötött szerződéseket

Vágólapra másolva!
Átvizsgáltatja a kulturális tárca az NKÖM előző vezetése és a Trigránit Rt. között született szerződéseket. Kocsi László, a kulturális minisztérium politikai államtitkára elmondta, sokallják az állam 52 milliárd forintos kezességvállalását a Millenniumi Városközpont kulturális tömbjének megépítésére, s ezért tárgyalást kezdeményeznek a Demján Sándor vezette céggel.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Színház mellett építendő Nemzeti Zeneterem, a Hagyományok Háza és a Modern Művészeti Múzeum felépítését a Trigránit Rt. kezdte meg az Orbán-kormányal megkötött szerződés alapján.

Az alapkövet az akkori kormányfő és Rockenbauer Zoltán miniszter jelenlétében a választási kampány hajrájában helyezték el. Az alapozáshoz szükséges gödröt ki is ásták, ám a munka egyelőre nem folyik túl látványosan, munkagépek sincsenek a területen.

Ezzel szemben Sokorai István, a beruházást koordináló Duna Sétány Székház Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az építkezés az érvényes szerződésnek megfelelően folyik.

Kocsi László, a kulturális tárca politikai államtitkára a lapot arról tájékoztatta, hogy a minisztérium jogászai már vizsgálják a szerződéseket, az NKÖM-ben ugyanis sokallják az 52 milliárdos állami kezességvállalást a városközpont kulturális tömbjére. Az államtitkár szerint három héten belül végezhetnek a vizsgálattal, és akkor elképzelhető, hogy tárgyalni szeretnének Demján Sándorral a beruházás jövőjéről.

Ha bármilyen jogszerű kérdés felvetődik a kulturális tárca részéről a beruházással kapcsolatban, a Trigránit áll az NKÖM rendelkezésére - tette hozzá Sokorai István.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről