A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Polgári kör gyűjti a 19 ezer forintokat

Vágólapra másolva!
Az Idősek a Polgári Jövőért Polgári Kör és Alapítvány felhívást tett közzé, hogy számlájára fizessék be a 19 ezer forintos egyszeri nyugdíj-kiegészítést mindazok, akik nem kívánják elfogadni a pénzt a baloldali kormánytól. Az összegyűlt pénzből a jobboldali médiát támogatnák.
Vágólapra másolva!

Callmeyer Ferenc építész, az Idősek a Polgári Jövőért Polgári Kör és Alapítvány szóvivője az [origo]-nak elmondta: még nincsenek konkrét elképzeléseik arra vonatkozóan, hogy hogyan tudnák hatékonyan támogatni a jobboldali sajtót. Elképzeléseik szerint előfizetéseket kötnének azokra a jobboldali orgánumokra, amelyeket Orbán Viktor volt miniszterelnök felhívásában is említett, így például a Magyar Nemzetre vagy a Demokratára. Azonban azt is elképzelhetőnek tartja, hogy anyagilag támogassák a lapokat, amennyiben nehézségük lenne, vagy nem lenne elég hirdetőjük.

Callmeyer szerint - aki büszke arra, hogy tízezredikként regisztrálták polgári körüket a Demokrácia Vonalon keresztül - folyamatosan érkeznek a felajánlások a meghirdetett számlaszámra, összegről azonban nem tudott nyilatkozni. A Demokrácia Vonalon keresztül jelezték is elképzelésüket, visszajelzést azonban a Fidesz részéről nem kaptak.

Az építész azt mondta: ha tízezer nyugdíjas befizetné a 19 ezer forintot, máris lenne 190 milliójuk. Ha azonban nem jön össze ennyi pénz, mindenkinek visszafizetik az összeget - ígérte.

Hende Csaba, Orbán Viktor kabinetfőnöke, aki a polgári körökkel való kapcsolattartásért is felelős az [origo]-nak azt mondta: sok polgári körben elhangzott, hogy nem akarják megtartani a 19 ezer forintokat. Hende pontos számot nem tudott mondani, de szerinte nem tömeges a jelenség. Közölte, hogy szeretnének létrehozni egy szolgáltatóházat, ehhez kezdik gyűjteni hamarosan az adományokat. Hende azt mondta: " akit sért ez a politikai korrupció határát súroló összeg, az erre a nemes célra felajánlhatja a pénzt."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!