Külföldön volt a móri gyilkosságok idején az egyik gyanúsított

Vágólapra másolva!
A móri rablógyilkosság előtt napokkal elhagyta az országot Hajdú László, a bűncselekmény egyik gyanúsítottja. A férfi útlevelében május 5-i dátummal kiléptető pecsét van. A Blikk úgy tudja, hogy a május 9-i gyilkosság után két nappal történt bécsi óravásárlás összefüggését a rablással nem tudják egyértelműen bizonyítani. 
Vágólapra másolva!

A móri rablógyilkosság egyik gyanúsítottja, Hajdú László külföldön volt május 9-én, a mészárlás idején. Útlevelében ott a kiléptető pecsét, május 5-i dátummal - írja a Blikk.

Itt elolvashatja az [origo] összes cikkét a móri bankrablásról/itthon/20020510ittelolvashatja.html

Korábban beszámoltunk arról, hogy nagy értékű órát vásároltak a feltételezett elkövetők május 11-én, Bécsben. A vérengzés után két nappal a gyanúsítottak, Hajdú és Kaiser egy harmadik személlyel 600 ezer forintnyi euróért vásárolták az órát. A jótállás kiállításához Kaiser egy ismerőse nevére szóló útlevelet akart átadni, de titokzatos társuk rászólt, hogy ne tegye. Eztán saját, szintén álútleveléből diktálta be az adatokat. Ebből gyanítják a rendőrök, hogy nem magyarországi állampolgár a gyanúsítottakkal együtt vásárló személy. A bediktált név azonban magyar volt. A Budapestre hívott eladónő csak Hajdút ismerte fel, Kaiser helyett azt a férfit választotta, akinek útlevelét használta a gyanúsított. Neki viszont szilárd alibije van arra, hogy május 11-én itthon volt, okmányaival barátja, Kaiser utazott külföldre.

Kaiser és Hajdú nem működik együtt a rendőrökkel, így az óravásárlásról sem beszélnek. A vásárlás összefüggését a móri rablógyilkossággal egyébként is csak akkor tudnák bizonyítani, ha az eladónő feljegyezte volna a tőlük kapott bankjegyek sorszámát, és az megegyezne a móri bankból elvittekkel.

A Blikk úgy tudja, hogy a bankók sorszámainak egyezése döntő bizonyíték lehetne, és ezt már felhasználták volna a gyanúsítottak ellen, az előzetes letartóztatásuk újabb 60 nappal történő meghosszabbításáról döntő tárgyaláson. Ám ez nem történt meg, pedig már a hét elején döntöttek a hosszabbításról. A lap szerint a bíró döntését nem a móri bizonyítékok alapján hozta, hanem a budaörsi rablótámadás bizonyítékai alapján.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről