A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Gy. Németh a vagyonukról is elszámoltatná a jelölteket

Vágólapra másolva!
Gy. Németh Erzsébet is egyetért Demszky Gábor javalatával, hogy minden főpolgármester-jelölt nyilatkozzon arról, hogy volt-e valamilyen kapcsolata az 1990 előtti Belügyminisztérium III-as főcsoportfőnökségével. A szocialisták jelöltje szerint a Budapest vezetéséért indulóknak arról is nyilatkozniuk kellene, hogy milyen vagyontárgyakkal, ingatlanokkal rendelkeznek itthon és külföldön.
Vágólapra másolva!

A szabad demokraták fővárosi képviselőcsoportja a hét elején azt javasolta, hogy még a választás előtt minden főpolgármester-jelölt kérje a teljes III-as főcsoportfőnökségre vonatkozó átvilágítását.

Schmitt Pál kedden közleményben tudatta, hogy vállalja az átvilágítási eljárást. A parlamenti ellenzék által támogatott független főpolgármester-jelölt közölte, hogy egyetért az SZDSZ fővárosi frakcióvezetőjének a javaslatával. Schmitt Pál közölte, hogy nagykövetként már két alkalommal is átesett C típusú nemzetbiztonsági átvilágításon. Köztisztviselőként pedig vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének is eleget tett.

Gy. Németh Erzsébet szerdai nyilatkozatában tudatta, hogy neki soha semmilyen kapcsolata nem volt a III-as főcsoportfőnökséggel. Ezt egyébként nála, mint országgyűlési képviselőnél, várhatóan rövidesen hivatalosan is megállapítják az átvilágító bírák - áll a szocialisták jelöltjének nyilatkozatában. Gy. Németh hozzátette: vagyoni helyzetét tisztán és a valóságnak megfelelően rögzíti az Országgyűléshez benyújtott bevallása.

Demszky Gábor főpolgármester már korábban közzétette vagyonnyilatkozatát, amely jelenleg is olvasható honlapján.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!