A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

A kormány szerint nem kell aggódni Irak miatt

Vágólapra másolva!
A kormány nemzetbiztonsági kabinetje szerint Magyarország biztonságban van, és nincs arra utaló jel, hogy bárki magyar célpontokat fenyegetne. A testület csütörtök esti ülésén értékelte az iraki válsággal kapcsolatban kialakult helyzetet.
Vágólapra másolva!

Magyarország biztonságban van - állapította meg a kormány nemzetbiztonsági kabinetje, amely csütörtökön Medgyessy Péter miniszterelnök vezetésével ülésezett Budapesten. A megbeszélésen elhangzottakról szóló kormányszóvivői közlemény szerint "jelenleg semmilyen információi nem utal a biztonsági kockázat növekedésére; továbbra sincs arra utaló információ, hogy magyar vagy magyarországi célpontokat bárki is fenyegetne".

"Az ország biztonságának garantálásával kapcsolatos feladatok ellátására a nemzetbiztonsági szolgálatok és az érintett rendvédelmi szervek megfelelő módon felkészültek; különleges intézkedésre nincs szükség" - állapította meg a kabinet.

Gál J. Zoltán kormányszóvivő azt is közölte, hogy a kabinet Kovács László külügyminiszter, Lamperth Mónika belügyminiszter, Juhász Ferenc honvédelmi miniszter és Kiss Elemér, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter beszámolója alapján áttekintette és értékelte az iraki helyzet fejleményeit és ezek Magyarországra gyakorolt hatását. Az ülésen részt vett Tóth András, a Miniszterelnöki Hivatal polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő politikai államtitkára is.

Korábban hasonló megállapítása jutott a parlament külügyi bizottsága is, ahol az Információs Hivatal vezetőjét hallgatták meg zárt ülésen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!