A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Somogyban is felbukkantak a hamis bélyegek

Vágólapra másolva!
Hamis illetékbélyeget találtak pénteken Somogy megyében is, a korábbi esetekhez hasonlóan, a megyei bíróságon. A napokban több megyében nyomozás indult azért, mert a bíróságoktól érkezett feljelentések szerint cégügyekben, beadványokon hamisított okmánybélyegekre hivatkozva igényeltek vissza jelentős összegeket.
Vágólapra másolva!

Már Somogy megyében is előkerültek hamis okmánybélyegek - tudta meg a HavariaPress. Hét, egyenként 900 ezer forintos hamis okmánybélyeggel ellátott keresetlevelet találtak a megyei bíróságon, a kereseteket tartozás behajtása címén adták be, a perbe fogott gazdasági társaságok azonban már régen megszűntek, így a hamis bélyegek valódi árát követelhették volna vissza a keresetek benyújtói.

A napokban több megyében nyomozás indult azért, mert a bíróságoktól érkezett feljelentések szerint cégügyekben, beadványokon hamisított okmánybélyegekre hivatkozva igényeltek vissza jelentős összegeket. Lomnici Zoltán, az Legfelsőbb Bíróság és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnöke csütörtökön az MTI-nek elmondta: vizsgálják azt is, hogy a bírósági dolgozóknak milyen szerepe lehet az ügyben, de eddig érintettségre utaló adat nem merült fel.

Lomnici Zoltán az eset kapcsán közölte: nehéz lenne átvizsgálni az összes, tavaly beérkezett aktát, de vizsgálni kell a technikai ellenőrzés vagy akár az illeték postai átutalásának lehetőségét is. Illetékbélyeget a bíróságokon kívül sok más eljárásban is használnak, így például az államigazgatás különböző területein vagy közjegyző előtt - mondta Lomnici.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!