A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
09:30Kajak-kenuKajak 500m-négyes 1. forduló 1. futam
HUNMagyarország
10:10Kajak-kenuKajak 500m-négyes 1. forduló 2. futam
HUNMagyarország
10:30Kajak-kenuKenu 500m-páros 1. forduló 1. futam
HUNMagyarország
11:10Kajak-kenuKenu 500m-páros 1. forduló 2. futam
HUNMagyarország
11:40Kajak-kenuKajak 500m-páros 1. forduló 2. futam
HUNMagyarország
12:00Kajak-kenuKajak 500m-páros 1. forduló 4. futam
HUNMagyarország | Magyarország
12:20Kajak-kenuKajak 500m-páros 1. forduló 2. futam
HUNLévai Zoltán
12:30BirkózásZoltan Levai-Burhan Akbudak
NyílNyíl

Tizenöt fős elnöksége lesz az MSZP-nek

Vágólapra másolva!
Kovács Lászlót elnök-, Szili Katalint elnökhelyettes-jelöltként hallgatja meg az MSZP március végi kongresszusára jelölő bizottság. A bizottság keddi ülésén úgy döntött, tizenöt fős elnökség megválasztását javasolja a párt legfelsőbb fórumának.
Vágólapra másolva!

Lendvai Ildikó alelnök, a jelölőbizottság elnöke elmondta, hogy a testület egy hét múlva nyolc alelnökjelöltet, negyven elnökségi tagságra jelölt személyt és négy választmányielnök-jelöltet hallgat meg. Ugyancsak egy hét múlva hallgatja meg a bizottság az etikai és egyeztető bizottság, valamint a központi pénzügyi ellenőrző bizottság két-két elnökjelöltjét. A pénztárnoki tisztségre egy jelölés érkezett.

A jelölőbizottság elnöke kitért arra, hogy a testület tizenöt fős elnökség megválasztását javasolja a kongresszusnak. Az MSZP-ben érvényben lévő, úgynevezett ifjúsági és női kvótáknak megfelelően az elnökségnek legalább három-három harmincöt éven aluli, illetve nő tagja lesz. Lendvai Ildikó elmondta, a negyven, elnökségi tagságra jelölt személy között tizenöt harmincöt éven aluli fiatal, illetve kilenc nő van. Az alelnökjelöltek között szintén szerepelnek e két csoport képviselői.

Az MSZP alapszabálya szerint a kongresszus választja meg a párt elnökét, elnökhelyettesét, két alelnökét és az országos elnökség tagjait, ezenkívül a választmányi elnököt, az etikai és egyeztető bizottság elnökét, a központi pénzügyi ellenőrző bizottság elnökét és tagjait, illetve a párt pénztárnokát. A jelölteknek előzetesen írásban nyilatkozniuk kell a jelölés elfogadásáról, valamint arról, hogy megválasztásuknak nincs összeférhetetlenségi akadálya.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!