Szigorított ellenőrzés a fővárosi Városházán

Vágólapra másolva!
Demszky Gábor főpolgármester is aláveti magát a biztonsági ellenőrzésnek, amit az iraki háború miatt vezetett be a hivatalnál. A városházára érkezőknek - beleértve a képviselőket és a polgármestert is - fémdetektoros kapun kell átmenniük, és a táskájukba is belenéznek a biztonsági őrök.
Vágólapra másolva!

Többen is szemtanúi voltak, amint Demszky Gábor pénteken behajtott autójával, kiszállt, majd átment az újonnan felszerelt fémdetektoros kapu alatt - mondta az [origo]-nak Báder József, a Főpolgármesteri Hivatal sajtósa, ezzel cáfolva azt az ellenzéki értesülést, hogy a főpolgármester mentesítette magát a biztonsági vizsgálat alól.

Az új beléptetőrendszerre a főpolgármester szerint az iraki háború miatt van szükség, a biztonsági intézkedés véglegesítését nem tervezik. A fémdetektoros kaput pénteken kezdték használni, azóta mindenkinek kötelező átmenni alatta, emellett a táskákba is belenézhetnek a biztonsági őrök - mondta a hivatal egyik munkatársa. Egyelőre nem találtak olyan személyt, aki veszélyes tárgyat szeretett volna bejuttatni a hivatalba.

Szintén a most bevezetett szigorítás része, hogy a pártfrakciókhoz, illetve a szakbizottságokhoz munkaidő után érkező látogatók, valamint a testületek nem képviselő tagjai csak külön engedéllyel juthatnak be a városházára. A főpolgármester a biztonsági intézkedések határidejéről nem rendelkezett, azokat várhatóan az iraki háború végéig fenntartják. Demszky korábban - sem az első Öböl-háború idején, sem szeptember 11 után - nem rendelt el ilyen szigorú szabályokat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!