A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Szeptembertől csökken a diákok óraszáma

Vágólapra másolva!
Jóváhagyta az oktatási tárca által kidolgozott tananyagmérséklési rendelet tervezetét az Országos Köznevelési Tanács. A rendelet, amely az óraszám mellett a tananyagot is csökkentené, várhatóan már a jövő tanévben életbe lép.
Vágólapra másolva!

Szeptembertől átlagosan két és fél órával csökkenthetik az iskolák ötödik és kilencedik évfolyamán a tanulók heti kötelező óraszámát. Az Országos Köznevelési Tanács (OKNT) csütörtökön jóváhagyta az oktatási tárca által kidolgozott tananyagcsökkentést - írja a Népszabadság. Az Országgyűlés még decemberben, a költségvetési törvény elfogadásakor döntött a diákok kötelező óraszámának átlagosan tízszázalékos csökkentéséről, azzal a kitétellel, hogy az csak akkor léphet életbe 2003 szeptemberében, ha az oktatási miniszter április 30-ig kidolgozza a tananyagmérséklésről szóló rendeletét.

Az OKNT egyetért a tárca tervezetével, hogy a csökkentést nem egyenletesen osztották el, vagyis nem a "fűnyíróelv" érvényesült - írja a lap. Indokolatlanul nagynak tartják viszont a szakiskolai tananyag csökkentését, - például történelemből -, miközben más tantárgyaknál a csökkentés alig mutatható ki. A tegnapi ülésen kifogásként elhangzott: nem biztos, hogy kisebb mértékű lesz a diákok túlterheltsége attól, hogy csökken a tananyag és az óraszám. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy a diákoknak ezután tanári segítség nélkül kell megtanulniuk azt, amit eddig a pedagógusok közreműködésével sajátítottak el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!