Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Jambrik Mihály lehet a hírközlési államtitkár

Vágólapra másolva!
Az eddigi gazdasági helyettes államtitkár, Jambrik Mihály kapja meg a közigazgatási álamtitkári posztot az Informatikai és Hírközlési Minisztériumban. Az előző államtitkárt, Rácz Zsoltot a múlt héten mentették fel, mert a tárca jogalkotási tevékenységében részt vettek annak az ügyvédi irodának a munkatársai is, amelynek korábban Rácz tagja volt.
Vágólapra másolva!

Jambrik Mihály, az eddigi gazdasági helyettes államtitkár kapja meg a közigazgatási álamtitkári posztot az Informatikai és Hírközlési Minisztériumban - értesült a Magyar Hírlap. A 47 éves közgazdasági végzettségű új államtitkár 22 évet töltött el a hírközlési üzletben. Rácz Zsolt eddigi államtitkár felmentését a múlt héten kezdeményezte Kovács Kálmán, a tárca vezetője.

A minisztérium jogalkotási tevékenységében ugyanis részt vettek annak az ügyvédi irodának a munkatársai is, amelynek korábban Rácz Zsolt államtitkári kinevezése előtt a tagja volt. Kovácsot az ellenzék a parlamentben az ügy miatt kérdőre vonta, s mivel az államtitkár nem tájékoztatta megfelelően, a miniszter nem adhatott pontos választ.

A tárca közleménye szerint a minisztérium belső vizsgálata megállapította, hogy semmilyen összeférhetetlenség nem áll fenn Rácz Zsolt közigazgatási államtitkár és a közbeszerzési eljárás alapján folyó átfogó jogszabály-előkészítő tevékenység között. A miniszter azonban sajnálattal állapította meg, hogy a hétfői parlamenti felszólalásához nem kapott teljes körű tájékoztatást a kérdésről, ezért kezdeményezte az államtitkár felmentését, amivel a kormányfő is egyetértett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről