Portugália
ÉLŐ
Szlovénia

Görgey cégének fizetett az NKÖM

Vágólapra másolva!
A kulturális miniszter és felesége tulajdonában lévő vállalkozás többször állított ki számlát és kapott pénzt, összesen 200 ezer forintot a tárca közvetlen irányítása alá tartozó Kulturális Intézetek Igazgatóságától. A pénz Iván Ilidkó, Görgey Gábor felesége fellépéseiért járt a Colombina Bt.-nek.
Vágólapra másolva!

Görgey Gábor kulturális miniszter családi vállalkozása, a Colombina Bt. több alkalommal adott számlát és kapott pénzt az NKÖM közvetlen irányítása alá tartozó Kulturális Intézetek Igazgatóságától. A számlákat 2002 augusztusában és 2003 januárjában állították ki, de még Görgey minisztersége előtt kötötték a szerződéseket. A pénz Görgey feleségének fellépései, szereplései miatt járt a a cégnek. A kulturális és művészeti tevékenységgel foglalkozó Colombina Bt. beltagja Iván Ildikó, kültagja pedig a miniszter, Görgey Gábor.

A Colombina Bt. és a kulturális minisztérium közötti szerződésekre úgy derült fény, hogy több fideszes képivselő is írásbeli kérdést tett fel a miniszternek családi vállalkozásával kapcsolatban. A miniszternek a kérdésekre adott válaszából kiderül, hogy az NKÖM közvetlen irányítása alá tartozó Kulturális Intézetek Igazgatósága 2002 augusztusában és 2003 januárjában teljesített kifizetést a Colombina Bt. részére, mindkét alkalommal 100 ezer forintot, a Londoni Kulturális Központ felkérése alapján, melynek tárgya fellépés, azaz dalest Iván Ildikó részéről a londoni intézetben. Görgey Gábor az ellenzéki politikusok kérdéseire adott válaszában azt is közölte, hogy a szerződés megkötésére jóval minisztersége előtt került sor.

Komáromi Gergely

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről