Megbírságolják a traffipaxos rendőrautókat

Vágólapra másolva!
A jövőben szabálysértési bírsággal kell számolniuk a BRFK traffipaxos autóinak, ha továbbra is a járdán parkolnak. Újpest polgármestere szerint ez jogsértő, és ebből szerinte az is következik, hogy ezek a traffipaxos autók nem bírságolhatnának. A rendőrség egyelőre nem reagált a felvetésre.
Vágólapra másolva!

Hadat üzen a járdákon szabálytalanul parkoló traffipaxos rendőrautóknak Derce Tamás, Újpest polgármestere. Szerinte ugyanis ezek a gépkocsik sokszor KRESZ tiltótáblái ellenére állnak a járdán, pedig erre csak akkor lenne joguk, ha a megkülönböztető jelzést használnák. Ráadásul a rendőrautók részére a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közlekedésrendészetének minden esetben területfoglalási engedélyt kellene kérnie az illetékes önkormányzattól. Erre viszont legalábbis Újpesten eddig sosem került sor.

Derce Tamás szerint a szabálytalanul parkoló rendőrautó nem kényszeríthet ki büntetést egy szintén szabálytalan gyorshajtótól. Hozzátette: a IV. kerületben mindenképp szeretnének véget vetni ennek a gyakorlatnak. Azt sem tartja kizártnak, hogy a jogtalanul megbírságolt, illetve szankcionált autósok polgári perben érvénytelenítsék a büntetést, vagy követeljék vissza a szabálysértésért rájuk rótt összeget.

A Népszabadság megkereste a BRFK illetékeseit is, egyelőre azonban nem reagáltak az újpesti felvetésekre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről