Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Tömegközlekedés

A Nagy Lajos király útján vágányfelújítási munkákat végeznek, emiatt a 3-as villamosok 2 szakaszban a Mexikói út-Bosnyák tér, valamint a Gubacsi út-Örs vezér tere között közlekednek. A 62-es szerelvények rövidített útvonalon a Mézeskalács tértől csak a Bosnyák térig járnak. Autóbuszok viszik az utasokat 3-62V jelzéssel a Bosnyák tértől az Örs vezér teréig.

A 80-as autóbuszok Pestszentlőrinc, Szarvascsárda tér felé a Lőrinci út-Melczer utca-Baross utca módosított útvonalon közlekednek, mert a XVII., Szabadság utcában csatornát építenek.

A 42-es autóbuszok ma 9 órától egy-egy vonalszakaszon mindkét irányban terelőúton járnak, ugyanis a III. kerületben a Czetz János utcában csatornát építenek.

A Fehérvári út-Bocskai út csomópontban aluljárót építenek, emiatt a 18-as villamos a Szent János Kórháztól, a 41-es pedig Kamaraerdőtől csak a Bocskai útig jár. A 47-es szerelvények mindkét végállomásukról szintén a Bocskai útig viszik az utasokat, de a kereszteződésen nem haladnak át.

Az 53-as autóbuszok a Farkasréti tér felé módosított útvonalon közlekednek, mert a Sasadi utat egyirányúsították lefelé a Botfalu utcától a Háromszék utcáig.

Forgalomkorlátozások - Budapest

A Pesti alsó rakpartot teljesen lezárták a forgalom elől az Erzsébet híd és a Szabadság híd (Havas utca) közötti szakaszon, mert vízvezetéket javítanak a hajnali csőtörés után.

A Bocskai úton és az Október huszonharmadika utcában a Fehérvári út előtt irányonként továbbra is csak két sávban haladhat a forgalom úgy, hogy a Petőfi híd felé tartókat átterelik a szembejövők oldalára, ahonnan csak egyenesen hajthatnak át a kereszteződésen.

Az M0-s autóúti forgalomkorlátozás miatt napközben jelentős a zsúfoltság a 6-os főút fővárosi szakaszán, valamint Csepelen a II. Rákóczi Ferenc úton.

A Flórián téri felüljáró felújítása miatt az Árpád fejedelem útja folytatásában a Tavasz utcát egyirányúsították a Flórián tér felé, így a Polgár utcából, a Hídfő utcából és a Szentlélek tér felől csak jobbra lehet kanyarodni a Tavasz utcába. A felüljáró Árpád hídra vezető ágát már korábban lezárták, a Szentendrei út felől a hídra tartókat a másik ágra terelik rá, az Árpád híd felől érkezők a felüljáró mellett elhaladva két sávból kanyarodhatnak a Szentendrei útra. Az Árpád fejedelem útjára a Szentendrei útról csak a Vörösvári útra jobbra kanyarodva és a villamosmegálló után visszafordulva lehet eljutni.

A XII. kerületben a Levendula utcát a Nárcisz utcától a Németvölgyi út felé egyirányúsították.

A Belvárosban az Irányi utcában a Cukor utca előtt a bal oldali sávot felbontották. A Vécsey utcát átépítés miatt lezárták, oda csak a mélygarázsba igyekvők hajthatnak be.

A Dózsa György úton a Thököly út és a Dembinszky utca között a felújítási munkák miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani.

A Soroksári úton a Petőfi híd felől érkezők nem kanyarodhatnak balra a Haller utcába, a Haller utcában a Soroksári út előtt pedig csak a külső sávban haladhatnak. A Haller utcát a Nagyvárad tér és a Telepy utca között felújítják, ezért egy-egy szakaszon irányonként egy sáv járható.

A Kőbányai úton a Kismartoni út és a Mázsa tér között egy-egy sávon lehet közlekedni.

Vidéki utak

Négyórás várakozásra kényszerülnek kilépéskor a fuvarozók Udvarinál a magyar-horvát határon. A tehergépkocsiknak Rábafüzesnél és Hegyeshalomnál kifelé két órát várakoznak, a személygépkocsiknak zavartalan az átkelés a határállomásokon.

Az M0-s autóúton a 15-17 km között az M5-ös felé vezető oldalon kétirányú a forgalom. A halásztelki csomópontnál az M5-ös felől jövők nem tudnak lehajtani.

Az M1-esen Bicske közelében két szakaszon a főváros felé vezető pályán halad mind a két irány forgalma.

Az M3-ason Bagnál a völgyhídon felújítás miatt a Budapest felé vezető oldalon halad mind a két irány forgalma. Gyöngyösnél, szintén a főváros felé vezető pályán kétirányú a forgalom. A fő- város felől érkezők a Gyöngyös-keleti csomópontban nem hajthatnak le.

Győrben lezárták a belvárosból kivezető Bajcsy Zsilinszky út egy szakaszát. Kerülni a Virágpiac tér felé érdemes.

Az 5-ös főúton Kecskeméten, az Árpád körúton a Budapest felé tartók csak 1 sávot használhatnak.

Dunaföldvár határában átépítik a 6-os főút csomópontját, csak egy sáv járható. A főúton még Pécsett és Szigetváron kell munkálatokra számítani.

A 7-es főút székesfehérvári szakaszán felbontották a burkolatot. A városközpont felé vezető külső sávot lezárták.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről