Egymilliárdba kerül a parlamenti tévécsatorna

Vágólapra másolva!
Az Országgyűlés és a Magyar Televízió fele-fele arányban állná a Demokrácia csatornának nevezett parlamenti adó egymilliárdos költségeit. Az adó, amely vágatlanul közölné többek között a parlamenti üléseket, ősszel indulhat - írja a Magyar Hírlap.
Vágólapra másolva!

Ősszel - október 23-án - mutatkozhat be a Magyar Televízió új adása, amelyet munkacímén Demokrácia csatornának kereszteltek. Az adó egymilliárd forintos indulási és működési költségeit az Országgyűlés és a tévé állná fele-fele arányban - írja a Magyar Hírlap.

A lap szerint a csatorna vágatlanul közölné a parlamenti és a bizottsági üléseket, a pártrendezvényeket, szakmai-politikai vitafórumokat. Egy, az Országgyűlés megbízásából készült Szonda Ipsos-felmérésből kiderül, hogy valamivel többen igénylik az ilyen programot, mint a rövidített közvetítéseket.

A házelnök kabinetfőnöke még korainak tartotta, hogy részleteket is közöljön az új adóról, mert még csak az előkészítés folyik. Bizonytalan egyebek mellet még az, hogy kábelen, vagy műholdon terjesztik-e a programot.

A parlamenti csatorna működtetése Európa több országában bevett gyakorlat, így Franciaországban, és Németországban (Phoenix tévé) van ilyen adás, sőt Montenegróban is volt, ahol hatalmas felháborodás tört ki, amikor a közelémúltban beszüntették az adását - írja a lap.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről