Kilencven fegyveres támadt a rendőrökre

Vágólapra másolva!
Közel kilencven, késekkel, kapákkal, kaszákkal felfegyverkezett ember támadt rá két rendőrre a Pest megyei Valkón. Az elkövetők azért támadtak a járőrökre, mert azok megpróbálták letartóztatni egy feltűnően rossz állapotban lévő kisteherautó vezetőjét, aki nem állt meg az igazoltatáson, hanem továbbhajtott. A rendőrök komolyabb sérülés nélkül megúszták a támadást.
Vágólapra másolva!

Két rendőrségi járőr pénteken reggel kilenc óra körül leintett egy rossz állapotban lévő furgont a Pest megyei Valkón. A sofőr ahelyett, hogy megállt volna, gázt adott, és kis híján elütötte az egyik rendőrt, majd elhajtott a helyszínről.

A furgon végül egy földúton lefulladt, itt érték utol a járőrök. Ekkor egy férfi ugrott ki a kocsiból, és egy vasdoronggal kezdte fenyegetni a rendőröket. A járőr erre előkapta szolgálati fegyverét, amitől a fenyegető megijedt, és a vasat visszadobta a kocsiba. Ekkorra azonban már mintegy harmincan rohantak a helyszínre, és kapával, kaszával, vasvillával, késekkel rontottak rá a két rendőrre.

Pár percen belül 80-90 fős felfegyverkezett tömeg vette körül a rendőröket, akik kénytelenek voltak visszavonulni. Elmenekülni azonban már nem tudtak, mert egy gyerek késsel kiszúrta a rendőrautó kerekeit. A műszaki mentésre és az erősítésre várakozó rendőröket az elkövetők mindvégig életveszélyesen fenyegették.

Az ügyben a Pest Megyei Ügyészségi Nyomozóhivatal nyomoz, csoportosan és felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak miatt. A vizsgálat megállapította, hogy a rendőrök nem használták szolgálati fegyverüket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!