A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Szerveződnek a roma polgári körök

Vágólapra másolva!
A Fidesz jó esélyt lát egy jobboldali cigány társadalmi mozgalom kialakulására - írja a Népszabadság. Varga József, a párt parlamenti képviselője szerint már szerveződnek a roma polgári körök.
Vágólapra másolva!

Egyelőre kétséges, hogy a szövetséggé alakult Fidesz ismét megállapodást köt-e a Lungo Drom cigány szervezettel. A 2002-es parlamenti választások előtt aláírt együttműködési szerződés csak részben váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Három cigány politikus - Farkas Flórián, Lukács Mihály és Varga József - a jobboldal jelöltjeként bejutott ugyan az Országgyűlésbe, de a Fideszt támogató romák szavazatai sem voltak elegendők a győzelemhez. A Lungo Drom később vereséget szenvedett az országos cigány önkormányzati választáson, Farkas Flórián nyolc év után kénytelen volt megválni az elnöki tisztségtől.

A Népszabadság értesülései szerint Farkas Flórián mindent megtesz annak érdekében, hogy tető alá hozza az új megállapodást, a Fidesz viszont ódzkodik ettől. Elképzelhető az is, hogy az Orbán Viktor vezette szövetség "szélesebb körű együttműködést" igyekszik megvalósítani a cigánysággal. A tömegbázist egy a polgári körök mintájára életre hívott új cigány mozgalom adná. Varga József, a párt parlamenti képviselője szerint a fővárosban és Pest megyében jelenleg tíz-tizenkét roma polgári kör szerveződik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!