Üllői út: A főkolomposok zöme rendőrkézen

Vágólapra másolva!
Csütörtökön is őrizetbe vettek két Üllői úti futballhuligánt, és további elfogások is várhatóak. Ezzel együtt már 20 balhézót kapott el a külön erre a célra felállított nyomozócsoport. Már csupán néhány elkövetőt keres a rendőrség - mondta a nyomozás vezetője.
Vágólapra másolva!
Cikkek és fotók az Üllői úti botrányról/sport/magyarfoci/20030602ulloi.html

Újabb két gyanúsítottat fogtak el csütörtökön a rendőrök az Üllői úti FTC-Debrecen bajnoki meccset követően történt rendbontással kapcsolatban. Az egyik fiatalember alaposan gyanúsítható azzal, hogy az Üllői úti FTC-Debrecen bajnoki meccset követően berúgta a Ferencváros székházának ablakát, és több tárgyat megrongált. A másik őrizetbe vett férfit is csoportosan elkövetett garázdasággal gyanúsítják. A meccs utáni rendbontás főkolomposainak felkutatásáért felállított nyomozócsoport (elsősorban a sajtótól) beszerzett film- és képanyagok elemzésekor azonosította a két férfit, akiket vidéken fogtak el.

További őrizetbe vételek várhatóak, azonban már csupán néhány emberről lehet szó - mondta Pál József alezredes, a nyomozócsoport vezetője az [origo]-nak, aki hozzátette: ezzel együtt azt lehet majd mondani, hogy a főkolomposok döntő többsége nem tudja elkerülni a felelősségre vonást. "Hamarosan elkészítem a jelentést, és a nyomozócsoport - mivel feladatát akkorra már teljesítette - feloszlik" - mondta az alezredes.

A 25 fős nyomozócsoport megalakulása óta a rendőrök eddig 20 embert fogtak el különböző titkosszolgálati és nyomozati módszerekkel. Csoportos garázdaság bűntett elkövetése alapos gyanúja miatt indítottak ellenük büntető eljárást. Jelenleg egy embert köröznek. Még a helyszínen, a balhé során pedig 11 rendbontót vettek őrizetbe a rendőrök, hatot közülük gyorsított eljárásban pénzbüntetéssel, illetve elzárással büntették rendzavarás miatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről