Megalakult a Fidesz gazdatagozata

Vágólapra másolva!
Megalakult a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség gazdatagozata vasárnap Karcagon, amelytől az ellenzéki csoportosulás azt várja el, hogy a mindennapi agrárkérdésekben mutasson irányt tagjainak és adjon segítséget a parlamenti frakció munkájához.
Vágólapra másolva!

Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke a tagozat alakuló ülésén hangoztatta: a Fidesz tagozatai közül az egyik legnagyobb jelentősége a gazdatagozatnak van, mert a Szövetségen belül ebben kell "otthonra találniuk" az elmúlt években politikai értelemben hányatott életű, kisgazda érzelmű embereknek. Hozzátette: olyan kisgazdákat várnak, akik "nem búzaégető akciókkal akarják magukra felhívni a figyelmet, hanem értelmes munkával, szakszerűséggel és kiszámíthatósággal".

A politikus jelezte: a Fidesz azt várja el a tagozattól, hogy a mindennapi agrárkérdésekben mutasson irányt tagjainak és adjon segítséget a parlamenti frakció munkájához. Pokorni Zoltán ez után elemezte a magyar mezőgazdaság állapotát. Megállapította, a Medgyessy-kormány egy éves működése alatt helyzete rosszabb lett a 2002-es jellemzőkhöz viszonyítva. "Már nemcsak egész ágazatok jutottak bajba, hanem a mezőgazdaság egésze került nehéz helyzetbe, hiszen leálltak a meghatározó fejlesztések" - hangsúlyozta.

A Fidesz alelnöke kitért arra, hogy a mostani állapot részben független a Medgyessy-kormány tevékenységétől, mert objektív elemeként világgazdasági folyamatok és időjárási viszonyok is formálták az összképet. Rámutatott: ugyanakkor ez a kormány a mai napig nem tett érdemi intézkedést a sertésválság megoldásáért, a tejágazatban a szakértők szerint megszegte a terméktanáccsal kötött szerződést, a gabonatermelőknek nem hirdette meg időben az intézményi árakat és megszüntette az öntözési, valamint a vízpótlási beruházások támogatását.

Az alelnök emlékeztetett rá, a Medgyessy-kormány az EU-csatlakozási tárgyalásokon kifejtett teljesítménye alapján már mindenki "koppenhágai csatavesztésként" értékeli az ott elért eredményeket.

Pokorni Zoltán elmondta: a hét végi kecskeméti frakcióülésen egyebek között azt határozták el, hogy követelik a kormánytól eddigi "hezitáló, bizonytalankodó", a magyar mezőgazdaságra károsan ható agrárpolitikáját változtassa meg a kiszámíthatóság és a tervezhetőség irányába.

A Fidesz gazdatagozata 121 taggal alakult meg, elfogadta szervezeti és működési szabályzatát. Az országos elnök Faludi Sándor lett, az elnökségben Glattfelder Béla, Járvás István, Mádl István és Kékkői Zoltán kapott helyett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!