Horváthék szerint veszélyben van az OCÖ működése

Vágólapra másolva!
A Horváth Aladár vezette Roma Parlament képviselői szerint jogszerűtlen volt Horváth leváltása az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöki tisztségéről. Szerintük ezzel veszélybe került a szervezet működése. Horváthot múlt héten szerdán váltotta le elnöki tisztségéről az OCÖ többsége.
Vágólapra másolva!

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) Roma Parlament-frakciója szerint Kolompár Orbánt a szabályokat megsértve választották elnöknek, emiatt félő, hogy a szervezet működésképtelenné válik - olvasható a képviselőcsoport vasárnapi ülését követően kiadott közleményében.

Az így megválasztott elnök semmiféle elfogadásban nem részesülhet az állam részéről, a bank részéről fizetést nem eszközölhet, így önkormányzatunk működésképtelenné válna - áll a dokumentumban. Horváth Aladár elnök ezért felajánlotta, hogy a következő közgyűlésen, amennyiben a képviselők többsége támogatja a bizalmatlansági indítványt, visszaadja megbízatását, mert fontos az országos önkormányzat működőképessége, és "nem teszi kockára közös ügyünket egyéni hatalmi ambíciók miatt" - fogalmaz a frakció.

A Roma Parlament képviselői vasárnapi ülésükön áttekintették azt is, hogy mit végzett az OCÖ a megalakulása óta eltelt három hónapban. "Ez az időszak gazdag és tartalmas volt az Országos Cigány Önkormányzat megalapozása szempontjából. Ugyanakkor sajnálatos tény, hogy a hivatal beindulásának nehézségei és az anyagi gondok megakadályozták az érdemi önkormányzati bizottsági munkát" - áll a közleményben. A frakció reményei szerint a hiányosságok pótolhatók, és hamarosan sor kerül "az elmélyült munkára, közös ügyeink szakmai megvitatására".

Horváthot múlt héten szerdán váltotta le elnöki tisztségéről az OCÖ többsége. Az új elnök Kolompár Orbán lett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről