A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Medencés rezidenciát kapott a washingtoni követség

Vágólapra másolva!
Úszómedence, terasz és kert is tartozik ahhoz az új nagyköveti rezidenciához, amelyet a magyar állam vett Washingtonban. Az egyik vezető demokrata párti politikustól vásárolt ingatlan 690 millió forintba került.
Vágólapra másolva!

Hárommillió dollárért - 690 millió forintért - vásárolt nagyköveti rezidenciát a magyar állam Wahingtonban - írja a Népszabadság. A Washington Post beszámolója szerint az ingatlan korábbi gazdája a Demokrata Párt egyik elnökjelöltje, John Edwards szenátor volt. A magyar állam az eredeti vételárból félmillió dollárt alkudott le. A követségi sorként emlegetett utcában található ingatlan Amerikában szokatlan módon téglából épült, és a rezidenciához úszómedence, terasz és kert is tartozik.

A Népszabadság megkeresésére Simonyi András nagykövet megerősítette a hírt. Simonyi közölte azt is, az eddigi rezidencia a város egyik félreeső részén működött. A rezidencia a hatvanas években épült, és a nagykövet elmondása szerint azóta alig fordítottak valamit az épület korszerűsítésére, és ezért a munkakörülmények mára méltatlanná váltak a Magyar Köztársasághoz. A Népszabadság közlése szerint az új ingatlan vásárlásához már korábban hozzájárult a parlament külügyi bizottsága. Az új magyar rezidencia a horvát, a román és az olasz nagykövetség közvetlen közelében lesz

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!