Az Erzsébet sörözőben van a rendőrök főhadiszállása

Vágólapra másolva!
Több száz rendőr lepte el az Erzsébet hidat és környékét péntek reggel, a tavalyi hídfoglalás évfordulóján. A rendőrség térfigyelő kamerákat telepített a hídra, és rendőr-motorcsónak is megjelent a híd alatt. A rendőrök főhadiszállása a budai oldalon lévő Erzsébet söröző kertjében van, innen figyeli az eseményeket Lapid Lajos főkapitány-helyettes is. A BRFK sajtóügyeletesének információja szerint az egész napos rendőri készültség több tíz millió forintba kerül.
Vágólapra másolva!

A hídon a két szélső sávot bójákkal zárták le a forgalom elől, a járdát pedig kordonnal választották el az úttesttől. A bóják és a kordon között 15 méterenként egy-egy rendőr áll, akik a kordon felé néznek - jelentette az [origo] helyszíni tudósítója. A környéken rohamrendőrök állnak készenlétben, de a hídon lévő rendőröknél is van gázspray.

A hídblokádra emlékeznek - cikkeink a tüntetésről/itthon/20030704ahidblokadra.html

A rendőrségi irányítóközpont a híd budai lábánál lévő Erzsébet söröző kertje, a helyszínen van Lapid Lajos főkapitány-helyettes is, aki az az utcai megmozdulások biztosításáért felel a BRFK-n. A hídon a buszsávokban, illetve a hídfőknél gépkocsik elszállítására alkalmas járművek várakoznak. A rendőrség térfigyelő kamerákat telepített a hídra, valamint rendőr-motorcsónak is megjelent a híd alatt.

A rendőrség bizalmas információként kezeli, hogy hányan vesznek részt a helyszín biztosításában. A BRFK helyszínen tartózkodó sajtóügyeletese az [origo]-nak azt mondta: előreláthatólag több tíz millió forintba kerül a rendőrségnek a helyszín biztosítása. A készenlétben lévő rendőrök létszámáról ugyanakkor nem adtak felvilágosítást, mint a sajtóügyeletes elmondta: ez bizalmas információ, csupán annyit mondhat, hogy "megfelelő erőkkel"vannak a helyszínen.

A Készenléti Rendőrség az FTC Rt.-nek a május 30-i botrányba fulladt bajnoki döntőn megtett rendőri intézkedések után bruttó 722.036 forintot számlázott ki. Ezt az összeget 117 rendőr különböző ideig tartó mozgósítása és három gépkocsi bevetése után számolták fel..

Az Erzsébet hídon a tavalyi hídfoglalás évfordulóján tartanak demonstrációt jobboldali szervezetek reggel fél kilenctől. A demonstrálók csak a járdán kaptak engedélyt a tüntetésre, a budapesti főkapitány figyelmeztette a szervezőket, hogy határozottan fellépnek az úttestre lépőkkel szemben.

A készülődés már csütörtök este elkezdődött, a rendőrség 22 óra körül már pakolta a kordonokat. A híd négy sarkán egész éjjel egy-egy rendőrautó állt. A tüntetők is már este kezdtek készülődni: nemzetiszínű szalagokat helyeztek el a híd korlátján.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!