Százharminckilenc magyar költözhet Amerikába

Vágólapra másolva!
Százharminckilenc magyar állampolgár nyert az idén amerikai letelepedési engedélyt az évenként megrendezett zöldkártyalottón. Az évi ötvenezer zöldkártyából a világ legtöbb országának polgárai részesülhetnek, letelepedési engedélyt nyertek irakiak, afgánok és észak-koreaiak is.
Vágólapra másolva!

A zöldkártyalottó hivatalosan az amerikai lakosság sokszínűségét erősíti, a programból csak azokat az országokat zárták ki, amelyekből évi ötvenezernél többen vándoroltak ki Amerikába az utóbbi fél évtizedben. Magyarországon idén 139-en nyertek letelepedési engedélyt - írja a Népszabadság.

Az idei nyertesek között megtalálhatjuk a terrorizmus központjainak tartott országokat is: Iránból 1431, Észak-Koreából 4, Szudánból 1183, Szaúd-Arábiából 54, Irakból 174, Szíriából 64, Afganisztánból 64 ember nyert jogot az idén arra, hogy az USA-ba költözzön.

Az átvilágítás alól azonban a nyertesek sem mentesülnek, ugyanazon a vizsgálaton esnek át, mint azok, akik családtagjaik vagy éppen munkaadójuk révén folyamodnak letelepedési engedélyért. Az eljárás nem változott a 2001. szeptemberi terrortámadások óta: a büntetlen előélet, az egészség és a pénzügyi háttér vizsgálatát tartalmazza.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!