Kevesebb közterületet zárnak le augusztus 20-án

Vágólapra másolva!
Négy helyett csak két Duna-híd lehet lezárni augusztus 18-22. között az állami ünnepség rendezvényei miatt - erről hétfő délutáni rendkívüli ülésén egyhangúlag döntött a főváros szakbizottsága.
Vágólapra másolva!

A testület Eltér István (SZDSZ) módosító indítványára határozott így a Miniszterelnöki Hivatal helyszínen kiosztott kérelme kapcsán. A szabad demokrata politikussal egyetértve a bizottság a várható közlekedési káosz miatt elfogadhatatlannak tartotta a kért nagyarányú közterület-lezárást.

A Miniszterelnöki Hivatal az ünnepi rendezvényekre kiírt közbeszerzési pályázat július 18-án esedékes eredményhirdetésével indokolta, hogy július 3-án nyújtották be kérelmüket. Ebben a Margit híd, a Lánchíd, az Erzsébet és a Szabadság hídra, a Múzeum körútra, a Bem, a Műegyetem, a Széchenyi rakpartra, a Fővám, a Március 15., a Clark Ádám és a Kossuth térre, valamint az Alkotmány útra kértek közterület-foglalási engedélyt, egyebek között négy színpad felállítására a négy hídon.

Horváth Sándor, a hivatal alosztályvezetője a konkrétumok ismerete nélkül úgy vélte, jórészt az előző évekhez hasonló tűzijátékhoz kérik a közterület használatát. Közölte, hogy a hivatal közlekedési ügyosztálya azért nem tudott véleményt nyilvánítani a biztonságos méretű közterület-foglalásról, mivel nem ismerik a konkrét programot, s még a rendezvény szervezőinek köre sem dőlt el.

Sasvári Szilárd (Fidesz) elnök hangsúlyozta, hogy a kérelem szerint mind a négy hidat teljesen lezárnák a színpadok miatt. Emlékeztetett rá, még nem volt példa arra, hogy július 7-én, a nyári szünet előtti utolsó ülésén az engedélyező bizottság ne tudja, milyen rendezvények lesznek augusztus 20-án.

A vitában elhangzott az is, hogy a Miniszterelnöki Hivatal által kért augusztus 18-i forgalomkorlátozást megelőző hét végén, 16-17-én lesz idén nyáron utoljára lezárva a Lánchíd az autóforgalom elől.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről