Nemzetközi elfogatóparancs a K&H-s bróker ellen

Vágólapra másolva!
Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki Kulcsár Attila ellen, mert a férfi nem jelent meg csütörtökre tervezett rendőrségi kihallgatásán. A K&H-ügy eddigi egyetlen gyanúsítottjának ügyvédje csak a férfi üzenetét adhatta át a rendőröknek, amelyben azt ígérte, egy későbbi időpontban elmegy a kihallgatásra.
Vágólapra másolva!
Cikkgyűjtemény a brókerbotrányról/itthon/20030710cikkgyujtemeny.html

Kulcsár Attila, a K&H-ügy eddigi egyetlen gyanúsítottja az idézés ellenére nem ment el tervezett kihallgatására, ezért nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene. A rendőrség az ügyészség közreműködésével intézkedik az elfogatóparancs kiadásáról - közölték az ORFK sajtóosztályán. Az ügyészség még csütörtökön kiadta az elfogatóparancsot.

A csütörtöki kihallgatáson a brókert ügyvédje képviselte. Bánáti János a férfi nyilatkozatát olvasta fel a rendőröknek. Ebben Kulcsár azt ígérte, hogy később meg fog jelenni a nyomozók előtt.

A bróker nyilatkozatában azt közölte: "Amikor két héttel ezelőtt jogi képviselőm útján a bank belső ellenőrzése felé önként feltártam a K&H Equities Rt. brókercégnél történt manipulációk tényét, természetesen tudtam, hogy ezt büntetőeljárás is követi. Akkor őszintén és megfontoltan döntöttem arról is, hogy a nyomozó hatóság előtt megjelenve az ügy feltárását elősegítem. Az ügy körül ezt követően kirobbant és egyre növekvő méretű politikai hullámverés és médiaérdeklődés időlegesen azonban korábbi elhatározásom megváltoztatására késztetett. Felkérem védőmet, Bánáti János ügyvédet, hogy ezen nyilatkozatomat kommentár nélkül ismertesse a hatóság és a sajtó képviselőivel." Bánáti szerint Kulcsár szerdán telefonon diktálta le neki a nyilatkozatot.

Molnár Csaba, az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának alezredese legutóbbi, keddi sajtótájékoztatóján annyit közölt a brókercéggel kapcsolatos nyomozásról, hogy az ügynek eddig Kulcsár Attila az egyetlen gyanúsítottja. A brókercég a gyanú szerint több ügyfelével közölt hamis, a valóságosnál magasabb adatot a jóváírt hozamról vagy az ügyfél számláján nyilvántartott összegről. Ez a gyakorlat a bankcsoportnál éveken keresztül folyhatott.

Emellett az is kiderült korábban, hogy legfeljebb 11,5 milliárd forint lehet a sikkasztási ügyben okozott kár. Azokat a befektetőket érhette veszteség, akik Kulcsár Attilánál helyezték el befektetéseiket. Összesen 60-70 ügyfél - külföldi és magyarországi magánszemélyek, cégek - 23 milliárd forintot fektetett be a brókernél. Keddig mindössze két, magát károsultnak tekintő befektető jelentkezett panaszával a rendőrségen.

Molnár Csaba szerdán annyit árult még el a nyomozásról, hogy a rendőrségen megkezdték a vizsgálatát annak a levélnek, amelyet állítólag Kulcsár Attila írt ügyfeleinek. Ebben a "vészforgatókönyvben" tanácsokat adott a befeketőknek, hogy mit mondjanak, ha kipattan a botrány. A levél aláírásaként annyi olvasható: Attila.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről