A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Újabb titkos jutalmak fővárosi cégvezetőknek

Vágólapra másolva!
A Városháza tulajdonosi bizottsága ismét prémiumot szavazott meg fővárosi közcégek vezetőinek - írja a Népszabadság. Ezúttal három közműcég - az Enviroduna Kft., a Főkétüsz Kft és a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft. - első embere kapott összesen több mint 20 milliós forintos prémiumot. A Főpolgármesteri Hivatal titkosította a jutalmakkal kapcsolatos adatokat.
Vágólapra másolva!

A Népszabadság értesülései szerint a Városháza tulajdonosi bizottsága összesen több mint 20 millió forintos prémiumot szavazott meg kedden három fővárosi közműcég vezetőjének. A testület zárt ülésen döntött az Enviroduna Kft., a Főkétüsz Kft és a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft. első embereinek az előző évi munka alapján járó jutalmakról.

A csepeli szennyvíztisztító megépítésének előkészítésére létrehozott Enviroduna vezetője, Oszkó Károly a lap információi szerint éves illetményének száz százalékát kapja meg prémiumként. (Oszkó havi hatszázezer forintos fizetést kap.) A cégvezetőnek többek között azért szavazták meg a jutalmat, mert sikerült elérnie az üzleti tervben megfogalmazott célokat. Figyelembe vették emellett a cég alapításával kapcsolatos feladatok elvégzését, a társaság munkaszervezetének kialakítását.

A Főkétüsz Kft. ügyvezető igazgatója számára az előző éves bérének százötven százalékát szavazta meg jutalomként a tulajdonosi bizottság. A cégvezető többek között azért kapott jutalmat, mert eleget tett azon feladatának, hogy "vizsgáltassa felül a kéményseprő-ipari eljárásrendet, és szükség szerint módosíttassa, hogy azok összhangban legyenek" a vonatkozó rendeletekkel - derül ki a Népszabadság birtokába jutott bizottsági előterjesztésből.

A Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft. vezetője ugyanacsak előző évi alapbérének másfélszeresét kapja meg. A cégvezetőnek azért ítéltek meg jutalmat, mert a társaság tavaly csaknem öt százalékkal növelte piaci részesedését, és mert sikerült továbbfejleszteni a társaság ügyfélszolgálati rendszerét, bevezették az ingyen hívható zöldszámot, e-mail címet és honlapot.

A Városháza tulajdonosi bizottságának egy korábbi ülésén is döntöttek már prémiumokról. A BKV vezérigazgatója a Népszabadság értesülései szerint 22 millió forintos jutalmat kapott előző évi munkájáért.

A Főpolgármesteri Hivatal a prémiumok összegét és az azért teljesítendő feladatokat is titkosnak minősítette. A Népszabadság korábbi megkeresésére a BKV sem adott tájékoztatást a cégvezetőnek adott jutalomról.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!