A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

K&H-ügy: kihallgatják a bank lemondott igazgatóját

Vágólapra másolva!
A héten várhatóan kihallgatják a rendőrségen Rejtő E. Tibort a K&H Bank lemondott vezérigazgatóját is a brókerbotránnyal kapcsolatban - írja a Magyar Hírlap. A lap szerint a két szír állampolgár letartóztatásának múlt heti elrendelése a kiszivárgott sajtóértesülések miatt, lépéskényszerből történt. Egy, a lapnak nyilatkozó illetékes szerint a kiszivárgott információk rendkívül sokat ártottak a nyomozásnak.
Vágólapra másolva!

A hét második felében újabb személyeket hallgat ki a rendőrség a K&H-ügyben. A Magyar Hírlap információi szerint gyanúsítottként hallgatják ki Rejtő E. Tibort a bank lemondott vezérigazgatóját is.

A rendőrök a lap szerint a Kulcsár Attila által elsikkasztott milliárdok egy részét készpénzben felvevő szírek letartóztatásakor lépéskényszerbe kerültek a sajtóban megjelent értesülések miatt, a két férfi őrizetbe vételét erre a hétre tervezték. A nyomozás érdekeinek rendkívül sokat ártott, hogy idő előtt kiszivárogtak az eltervezett nyomozati ütemterv bizonyos részletei - írja Magyar hírlap a nyomozás illetékeseire hivatkozva.

A lap információi szerint a rendőrség megkezdet a két szír állampolgár által készpénzben felvett hatmilliárd forint felvételének utólagos ellenőrzése. A nyomozók elsősorban azt vizsgálják majd, hogy az érintett Inter-Európa Bank munkatársai eleget tettek-e bejelentési kötelezettségeiknek a több tucatnyi alkalommal történt esetenként több tízmilliós készpénzfelvételekről.

A lapnak nyilatkozó illetékes szerint, ha ekkora mennyiségű pénzmozgásról kapnak jelentést, arab személyek adataival együtt, egészen biztosan megkezdődött volna az adatgyűjtés és ellenőrzés.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!