A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNMárton Anna
11:40VívásAnna Marton-Lucia Martin-Portugues
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Fidesz: Maradjon kétharmados a döntés a csapatmozgásokról

Vágólapra másolva!
Az alkotmány módosításához Keleti György (MSZP) által benyújtott önálló képviselői indítvány keddi parlamenti általános vitájában az ellenzéki képviselők kifogásolták, hogy a csapatmozgások ügyében a parlament kétharmados helyett egyszerű többséggel dönthetne.
Vágólapra másolva!

A Magyarország nemzetközi szövetségesi kötelezettségei teljesítésének gyorsítását szolgáló önálló képviselői indítvány általános vitájában Nyitrai András (Fidesz) célszerűnek tartotta, ha az ellenzéknek vétójoga van bizonyos kérdésekben. Salamon László (Fidesz) szerint helyes a jelenlegi szabályozásban az a megoldás, hogy az ország sorsát súlyosan befolyásoló kérdésekben a parlamenti képviselők kétharmados döntése szükséges. Hangsúlyozta: a kormánynak jelenleg is lehetősége van arra, hogy szükség esetén azonnal döntsön, és az Országgyűlés is azonnal össze tud ülni, ha kell.

Salamon László úgy vélte, hogy ezek mellett néhány ponton változtatásra szorul a jelenlegi szabályozás. Nyitrai András (Fidesz) a csapatmozgásokkal kapcsolatos döntéshozatalt nem könnyítené, hanem szigorítaná. Dobó László (Fidesz) arra hívta fel a figyelmet, hogy időközben az igazságügyi tárca átfogó alkotmánymódosítási javaslatot dolgozott ki.

Mécs Imre (SZDSZ) azt kérte az ellenzéktől, hogy a nézetkülönbségeket félretéve keressék a kompromisszumokat. Úgy vélte, hogy az ellenzék számára a garanciákat meg kell adni, az ellenzéknek viszont engednie kell. Keleti György az elhangzottak kapcsán emlékeztetett: a NATO rugalmasabb, gyorsabb döntéseket vár bizonyos kérdésekben, ezek hiánya miatt az országot többször is bírálták nemzetközi szövetségesei.

Az ellenzéki kritikákra reagálva elmondta: az igazságügyi tárca nem értesítette, hogy átfogó alkotmánymódosításon dolgoznak. Göndör István (MSZP) hozzátette: Keleti György indítványa még a tavasszal született. Az általános vitát az elnöklő Dávid Ibolya lezárta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!