MSZP-s aktivisták özönlik el szeptemberben a tereket

Vágólapra másolva!
Hamarosan szocialista aktivisták ezrei jelennek meg az utcákon, hogy szórólapokkal vagy személyes rábeszéléssel tudatosítsák a polgárokban a Medgyessy-kormány eredményeit. "Háromszorosan verünk vissza minden egyes fideszes hazugságot" - ígérik az MSZP-sek.
Vágólapra másolva!

A szocialisták kampányt indítanak ebben a hónapban, hogy az emberekben tudatosítsák az elmúlt másfél év kormányzati eredményeit - jelentette be Tóbiás József pártigazgató. Az ország minden választókerületében több ezer aktivista lepi el a tereket, ahol az embereket megszólítva próbálják meggyőzni őket az MSZP igazáról. A leszólítás mellett szórólapokat is osztogatnak a járókelőknek.

"Megálljt akarunk parancsolni a Fidesz rágalomhadjáratának, és tényszerűen be akarjuk mutatni, hogy mit végzett négy év alatt az Orbán-kormány és mit végzett a Medgyessy-kormány" - mondta Újhelyi István MSZP-s elnökségi tag, aki megjegyezte, hogy a Fidesz minden egyes hazugságát háromszorosan verik vissza.

Arra a kérdésre, hogy miért pont most indítanak kampányt, Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök nyilatkozatára utaltak, mely szerint az MSZP elintézi saját magát, és nekik ezt csak nézniük kell hátradőlve, vagyis a stratégiájuk neve "sunshine project" lesz. "Pokorninak le kellene vennie a napszemüveget, mert az MSZP életében új fejezet kezdődik" - jegyezte meg Tóbiás József, amely elmondása szerint abban is megnyilvánul majd, hogy több tájékoztatót tartanak az elért eredményeikről.

A kampány nyitásaként keddi sajtótájékoztatójukon a három fiatal szocialista politikus - Tóbiáson és Újhelyin kívül Vadai Ágnes - bemutatót tartott, melynek keretében egyenként tagadták a fideszes vádakat. A kiemelt területek között szerepelt a közalkalmazotti béremelés, a foglalkoztatottság helyzete, a nyugdíjak reálértéke, a családtámogatási rendszer, a lakástámogatási rendszer, az autópálya-építés, a vidékfejlesztés és a Széchenyi-terv is.

Az MSZP-n belül nagy vita folyt a nyáron a kommunikációról. Bírálták például a Pénzügyminisztériumot, ahonnét kormánydöntés előtt kiszivárogtak javaslatok. Bírálat ért ugyanakkor több szocialista politikust is azért, mert a nyilvánosság előtt fejtette ki álláspontját a hibákkal kapcsolatban, és nem belső fórumon. A hétvégi tapolcai frakcióülésen a szocialisták - állításuk szerint - rendezték az ügyet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről