A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Cigányul tanítják a rendőröket

Vágólapra másolva!
Cigányul tanul a jövő héttől 240 Pest megyei rendőr és nyomozó. A nyelvtanfolyam és roma népismereti előadásokat jövő év májusáig látogatják a rendőrök, majd vizsgáznak belőle - írja a Magyar Hírlap.
Vágólapra másolva!

Jövő héten kezdi meg alap- és középfokú tanulmányait cigány nyelvből és roma népismeretből 240 Pest megyei járőr és nyomozó. A főkapitányság és a megyei önkormányzat 100 ezer eurót (25 millió forint) nyert e célra a PHARE és az oktatási minisztérium pályázatain - írja a Magyar Hírlap.

A lap szerint a 13 megyei kapitányság azon rendőreinek ajánlották a képzést, akik rendszeresen kapcsolatba kerülnek romákkal munkájuk során. A jelentkezők közül választották ki azt a 170 járőrt és körzeti megbízottat, illetve 70 nyomozót, akik részt vehetnek a képzésben. A rendőrök lováriul tanulnak, és vizsgáznak a tanfolyam végén. A jelentkezők a nyelvoktatás mellett konfliktuskezelési tréningen is részt vesznek.

A jövő május végéig tartó nyelvtanfolyamot és népismereti előadásokat Cegléden, Dunakeszin és Budapesten tartják roma oktatók - írja a Magyar Hírlap.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!