A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaMagyarország-Hollandia
HUNHungary
09:00CselgáncsItaly-Hungary
HUNMagyarország
13:00VívásJapan-Hungary
HUNMagyarország
15:00VízilabdaAusztrália-Magyarország
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásImane Khelif-Anna Hamori
NyílNyíl

Minden éjjel ellopnak egy autót a fővárosban

Vágólapra másolva!
Az elmúlt hónapokban mindössze egyetlen olyan éjszaka volt a fővárosban, amikor egy járművet sem loptak el. Az autótolvaj-bandák főleg a fővárosra koncentrálják erőiket, a kocsik kétharmada Budapest utcáiról tűnik el. Az elmúlt években ugyanakkor jelentősen csökkent az ellopott járművek száma. Tavaly 8300 autónak kelt lába - néhány évvel ezelőtt ez a szám 13 ezer felett volt.
Vágólapra másolva!

A az autótolvajok fő "vadászterületei" Budán a II., III. és a XI., illetve Pesten a XIII. és a XIV. kerület. A kocsik többségét munkanapokon éjszaka vagy inkább hajnalban viszik el, a hétvégék a nyugodtabb napok közé tartoznak - mondta a Magyar Hírlapnak Hegedűs Lajos őrnagy, a Budapesti Rendőr-főkapitányság gépjármű-bűnözési osztályának munkatársa. A rendőrség adatai szerint a lopott járművek 70 százalékát azonnal darabokra szedik. Amelyik alkatrészen bármilyen azonosító van, azt kidobják. Így enyészet vár a motorblokkra és a gravírozott ablaküvegre is. Minden mást átszállítanak a bontókba.

Az autótolvaj-bandák csúcsán álló irányítók igazi fehér galléros bűnözők, csak a megrendelésről gondoskodnak, a lopott autókkal nem is találkoznak. A kocsikat úgynevezett felderítők szemelik ki mindig a friss megrendelések alapján. Egyes csapatok típusra szakosodnak, így mindig kéznél vannak a szükséges szerszámok. A zsákmánnyal többnyire valamelyik bevásárlóközpont parkolójába - esetleg forgalmasabb benzinkúthoz - hajtanak, ahol a sok kocsi között adják át az orgazdáknak. Többnyire a zöldhatáron csempészik át a járműveket.

Állítólag a Mercedeseket és BMW-ket nem kedvelik, csak akkor tudják elvinni, ha a tulajtól sikerül megszerezni az elektronikai azonosítókat. A műholdas követőket viszont olykor már sikerrel hatástalanították egy speciális készülékkel, amely képes elnyomni a járműbe beépített GPS-jelet. A tolvajok százezer forint körüli összegen osztozkodhatnak. Az igazi haszonélvezők az orgazdák - ők az autó értékétől függően ötszázezer és hárommillió forint között tehetnek zsebre. Az őket irányítók is ennyit kapnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!