A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Szabadlábon Simon, Száva és társai

Vágólapra másolva!
A Fővárosi Bíróság csütörtökön szabadlábra helyezte a jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett visszaélés vádjával előzetes letartóztatásban lévő Simon Ferenc rendőr főhadnagyot és Száva Lajost, valamint társaikat - nyilatkozta Albert Viktor, a bíróság sajtóreferense.
Vágólapra másolva!

A sajtóreferens tudatta, a bíró azért döntött a szabadlábra helyezés mellett, mert a vádlottak esetében a napokban letelik az előzetes letartóztatásban maximálisan eltölthető három év, a következő tárgyalási napot viszont csak februárra tudták kitűzni.

Az új büntetőeljárási törvény szerint a nyomozás és a büntetőeljárás során három évnél tovább senkit sem lehet tovább előzetes letartóztatásban tartani. "A bíró lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el valamennyi most szabadlábra helyezett vádlottal szemben" - közölte a sajtóreferens.

A vád szerint Száva Lajos 2000-ben több kilogramm hasist adott át ismerősének, Simon Ferenc rendőr főhadnagynak értékesítésre. A büntetőügy elsőrendű vádlottja Simon Ferenc, egyik vádlott-társa pedig élettársa, Farkasdi Erzsébet rendőr hadnagy.

A két huszonéves rendőrtisztet 2000 szeptemberében érték tetten az ügyészségi nyomozók Székesfehérváron, és gépkocsijuk átvizsgálása során megtalálták a több kilogrammnyi kábítószert. Simont és élettársát 2000 szeptemberében helyezték előzetes letartóztatásba azzal az indokkal, hogy szabadlábra helyezésük esetén tartani lehet szökésüktől, elrejtőzésüktől.

A büntetőperben összesen tízen érintettek, közülük az egyik személynek egy másik ügy miatt kellett börtönbe vonulnia, ketten nem is kerültek előzetes letartóztatásba, egyikük pedig már korábban óvadék fejében szabadlábra került.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!