A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:30AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

250 millióval csökkenhet a Terror Háza támogatása

Vágólapra másolva!
A Terror Háza Múzeum főigazgatója szerint egy kormánypárti javaslat értelmében 250 millióval csökkenhet az intézmény éves támogatása jövőre. Schmidt Mária szerint a kormányzati oldal "következetesen megfojtja" az előző kormány alatt alakult tudományos-kulturális műhelyek tevékenységét anyagi támogatásuk teljes megvonásával.
Vágólapra másolva!

Megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy ismét veszély fenyegeti a Terror Háza Múzeum működését - közölte Schmidt Mária, az intézmény főigazgatója. "A jövő évi költségvetés tervezetéhez benyújtott két kormánypárti módosító indítvány 250 millió forintot vonna el a múzeum tervezett 313,5 milliós támogatásából" - írta közleményében Schmidt Mária.

A főigazgató szerint a kormányzati oldal "következetesen megfojtja" az előző kormány alatt alakult tudományos-kulturális műhelyek tevékenységét anyagi támogatásuk teljes megvonásával. Példaként említette, hogy a XX. és a XXI. Század Intézetnek "az idei évhez hasonlóan jövőre sem jut egyetlen fillér sem", míg a kormánypártokhoz közel álló intézetek - így például a Politikatörténeti Intézet - ismét busás támogatást kapnak.

A főigazgató kiemelte: a Magyar Szocialista Párt alelnöke, Hiller István kulturális miniszter tavasszal még a Terror Háza létjogosultságáról és fontosságáról beszélt, ám most egyes kormánypárti képviselőtársai mindezt megkérdőjelezik.

"A költségvetés tervezetéhez benyújtott módosító indítványaik lényege nem az, hogy mit és honnan támogatnának, csupán a provokáció: az, hogy elvegyenek, ellehetetlenítsenek" - tette hozzá. Mint írta, az egyik szocialista képviselő indoka újfent ugyanaz, mint tavaly, s ugyanolyan hamis: állítása szerint a Terror Háza költségvetési támogatása messze meghaladja az országos múzeumok éves támogatását. Schmidt szerint azonban a 13 országos múzeum között a Terror Háza a tizedik helyen áll támogatásának összegével.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!