A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nyomoznak az augusztus 20-i tűzijáték miatt

Vágólapra másolva!
Gondatlan veszélyeztetés gyanújával indult nyomozás az augusztus 20-i budapesti tűzijáték miatt. A tűzijáték alatt ugyanis kigyulladt egy uszály, ahonnét petrádákat lőttek fel, emellett lángolt a Gellért-hegy oldala is több helyen, és kigyulladt egy vetőcső is.
Vágólapra másolva!

Büntetőeljárás keretében tisztázódhat, felelősségre vonható-e valaki az augusztus 20-i, budapesti tűzijáték alatt keletkezett tüzek miatt. Az V. kerületi rendőrség ugyanis gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított októberben nyomozást az üggyel kapcsolatban, egyelőre ismeretlen tettes ellen - közölték az [origo]-val a BRFK sajtóosztályán.

Bár személyi sérülés nem történt, de a tűzijáték alatt riadalmat okozott, hogy kigyulladt egy uszály, ahonnét petárdákat lőttek fel, a vízi jármű teljesen leégett, és két embert ki kellett menteni. Emellett a Gellért-hegy is több helyen lángolni kezdett, ráadásul az I. kerületi Ostrom utcában is besült egy teherautón lévő vetőcső, ezért sok petárda felrobbant. A szervezők korábbi számításai szerint mindez három-ötmillió forint kárt okozott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!