A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Beperelték az interneten vitázó Dr. Bubót

Vágólapra másolva!
Egy internetes fórumon álnéven vitázó személyt perelt be egy vállalkozó becsületsértés és rágalmazás miatt Miskolcon. A két férfi között a miskolci Erzsébet fürdő felújításával kapcsolatban robbant ki vita. A Doktor Bubó nevű férfi szerint gazdasági bűncselekmény történt az épület felújításánál. Mohácsi Gábor, a fürdő felújítását végző cég vezetője az [origo]-nak kijelentette: "szemenszedett rágalom, teljes mértékben valótlan" Doktor Bubó minden állítása. A Doktor Bubó álnévű férfi kilépett a nyilvánosság elé, és vállalta a hétfő délutánra kitűzött tárgyalást.
Vágólapra másolva!

A Borsod Online internetes oldal egyik fórumának Doktor Bubó nevű felhasználója azzal vádolta a miskolci Erzsébet fürdő felújítását végző céget, hogy az épület átépítése a cég hibájából csúszik évek óta. A Doktor Bubó álnéven író férfi a szeptemberben indított "Bünözők kezén az Erzsébet fürdő?" című fórumban kijelentette: "nyilvánvaló gazdasági bűncselekmény történt. Kérem az illetékeseket nézzenek utána a dolognak mert több milliós sikkasztással vagy pénzmosással állhatunk szemben, melynek végül is Miskolc a kárvallotja".

Doktor Bubó szerint közel 400 milliós sikkasztás gyanítható az ügyben. Szerinte a felújítást végző cégtől el kell venni az ingatlant "és olyan befektetőnek adni, aki képes és akar fürdőt csinálni belőle". Doktor Bubó emellett azzal vádolta a céget, hogy visszaél a Széchenyi-terv pályázatán nyert pénzekkel. Kijelentései miatt a felújítást végző Erzsébet fürdő Ingatlaniroda beperelte a Doktor Bubó álnéven író férfit, aki vállalta a nyilvánosságot.

Mohácsi Gábor, a beruházást irányító Erzsébet fürdő Ingatlaniroda vezetője az [origo]-nak kijelentette: "az egész szemenszedett rágalom, teljes mértékben valótlan a Doktor Bubó néven író férfi minden állítása". A cég öt pontot emelt ki az internetes fórumon olvasható kijelentések közül. Mohácsi elmondta: Doktor Bubónak vállalnia kell a felelősséget többek között azért, mert a fórum címében bűnözőnek nevezi a felújítást végző céget. Mohácsi szerint emellett valótlan azon állítása is, miszerint a cég elköltötte a Széchenyi-program keretében a felújításra kapott támogatást.

Mohácsi elmondta: a fürdővel kapcsolatos vita évek óta zajlik az interneten. A cég által kifogásolt állítások viszont csak az elmúlt 2 hónapban jelentek meg a világhálón, ezért terelték most jogi útra az ügyet. "Aki ezt meg meri tenni, hogy minden alap nélkül vádaskodik, annak a bíróságon kell felelnie kijelentéséért, vagy bizonyítékokat kell mutatnia" - fogalmazott.

Azt Mohácsi is elismerte, hogy a fürdő felújítása vontatottan halad, ugyanakkor szerinte erről cége nem tehet. Szerinte azért haladnak csak lassan a munkálatok, mert amikor 1997-ben elkezdték az 1891-ben épült, egy évtizede zárva tartó fürdő felújítását, akkor kiderült, hogy a fürdő falait és medencéit is teljesen le kell bontani, mert elöregedtek, túl rossz állapotban vannak. Ezért lebontották az elöregedett épületrészeket és teljesen új koncepciót dolgoztak ki, melynek megvalósítása megkezdődött, idén pedig már a második ütembe lépett a háromrészes felújítás.

Az [origo] megkereste a Doktor Bubó néven író férfit is, azonban sem őt, sem ügyvédjét nem sikerült eddig elérnünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!