Vágólapra másolva!
Elfogadta a filmtörvény tervezetét szerdai ülésén a kormány. A filmtörvényt a rendszerváltás óta nem sikerült tető alá hozni. A Medgyessy-kormány május óta késik a tervezettel.
Vágólapra másolva!

"A javaslat három fő eleme, hogy többféle film készülhet, több pénz jut a filmgyártásra, emellett pedig több külföldi tőke kerülhet a magyar filmgyártásba" - közölte Gál J. Zoltán kormányszóvivő a kabinet ülését követő sajtótájékoztatón. Hozzátette: ez utóbbit adókedvezmények fogják segíteni.

A kormányszóvivő elmondta az is, hogy a mozgóképtörvény-tervezet részleteit Hiller István kulturális miniszter csütörtökön sajtótájékoztatón ismerteti.

A filmtörvényt a rendszerváltás óta nem sikerült tető alá hozni. Az Orbán-kormány 1999-ben elkészítette koncepcióját, ám az nem került a parlament elé. A Medgyessy-kormány programjában szintén azt ígérte, hogy "építve az eddigi előmunkálatokra, a lehető legrövidebb időn belül elkészíti a filmtörvényt". A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma 2002 második felében folytatott egyeztetéseket a filmszakma képviselőivel. Gál J. Zoltán kormányszóvivő pedig márciusban bejelentette, hogy a törvény tervezete elkészült, ám azt mindeddig nem tárgyalta a kormány.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről