Kártérítés jár a rosszul sikerült nyaralásért

Vágólapra másolva!
Az Európai Bíróság álláspontja szerint az utazásszervező cégek kötelesek kártérítést fizetni a rosszul sikerült nyaralásokért pórul járt ügyfeleiknek - írja a Népszabadság. Ezt az elvet májustól a magyar jogrendszerbe is be kell majd építeni. Az utazási irodák attól tartanak, hogy a szabályozás csak az ügyeskedőknek lesz jó, akik kitalált indokkal próbálnak majd pénzhez jutni.
Vágólapra másolva!

Májustól kártérítés jár azoknak a magyar turistáknak, akik csalódtak az utazási irodájuk által kínált út minőségében. Az Európai Bíróság álláspontja szerint ugyanis kárpótlás jár az örömtelen utazásért és ezt az elvet májustól a magyar jogrendszerben is érvényesíteni kell majd - írja a Népszabadság.

Az ügy akkor robbant ki, amikor egy osztrák család beperelt egy utazási irodát, mert török útjuk során gyerekük szalmonellafertőzést kapott, így nem élvezhették az utazást. A bíróság precedensértékű ítéletében megállapította: az utazási iroda köteles pénzbeli kártérítést fizetni.

Jövő nyártól fel kell készülniük hasonló esetekre a hazai utazási irodáknak is. A szakemberek ugyanakkor attól tartanak, hogy a szabály az ügyeskedő utasoknak lesz csak jó, akik kitalált történetekkel próbálnak majd pénzhez jutni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről