A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Amerikai befektető érdeklődik a Nyírő kórház iránt

Vágólapra másolva!
Egy amerikai befektetői csoport érdeklődik a fővárosi Nyírő Gyula Kórház iránt. A csoport Steven G. Kaáli New Yorkban élő magyar professzort kérte meg arra, hogy szándékát közvetítse a tulajdonos fővárosi önkormányzathoz - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Steven G. Kaáli New Yorkban élő magyar professzort kérte meg a közvetítésre egy amerikai befektetői csoport, akik a fővárosi Nyírő Gyula Kórház iránt érdeklődnek. Kaáli neve - aki nem tartozik a befektetők közé - jól ismert Magyarországon: Budapesten és Szegeden is meddőségi centrumot működtet. Kaáli levelét a napokban kapták kézhez az önkormányzat illetékesei.

"Túl rövid, mindössze hárommondatos a levél, így abból nem derül ki, hogy a professzor pontosan kiket képvisel, és a megbízók milyen formában gondoltak a privatizációra. Ezért válaszlevelünkben további információkat kérünk" - mondta Szolnoki Andrea főpolgármester-helyettes, aki közölte: az egészségügyi bizottság még nem hozott olyan határozatot, amely megalapozta volna a budapesti kórházak magánítását.

Falus Ferenc, a Nyírő Gyula Kórház főigazgatója komolytalannak minősítette az ajánlatot. Szerinte azt csak akkor lehetne tárgyalási alapnak tekinteni, ha a néhány soros levél helyett inkább részletes ajánlatot és tízmilliárd forintos bankgaranciát mutatna be a vevőjelölt.

Az esetleges adásvételt meg kell előznie még az intézmény gazdasági átalakításnak, de ez a folyamat még el sem kezdődött. Az intézményben ráadásul még legalább két évig egyetlen beruházó sem szerezhet többségi tulajdont. A kórháztörvény tízéves moratóriumot szabott a címzett és céltámogatásokból felújított vagy épített intézmények többségi tulajdonrészének eladására.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!