A tiltás ellenére is demonstrál a Lelkiismeret '88

Vágólapra másolva!
A Fővárosi Bíróság pénteki tájékoztatása szerint elutasította a Lelkiismeret '88 Csoport felülvizsgálati kérelmét, törvényesnek találva a BRFK határozatát, melyben megtiltotta a szervezet december 1-jén estére a BAH-csomóponttól kiindulva Medgyessy Péter házához tervezett fővárosi rendezvényének megtartását. Kocsis Imre, a csoport elnöke pénteken azt közölte hogy, a rendezvényt mindenképpen megtartják.
Vágólapra másolva!

"A bíróság a BRFK határozatát törvényesnek találta. Fokozott súllyal értékelte, hogy a rendezvény tervezett időpontja csúcsforgalom idejére esik, és fő közlekedési csomópontot érint, így a közlekedésben részt vevők (...) közlekedésükben indokolatlanul akadályozva lennének" - olvasható a közleményben. A végzés jogerős, az ellen fellebbezésnek nincs helye.

A BRFK határozatának indoklása szerint a rendezvény a gyülekezési jogról szóló törvény hatálya alá tartozik, és illetékes főosztályának szakvéleménye szerint a jelzett időszakban és helyen a rendezvény megtartása a közlekedés rendjének aránytalan sérelmével járna.

Kocsis Imre akkor is azt közölte: a rendezvényt december 1-jén a jelzett időpontban mindenképpen megtartják, és Medgyessy Péter kormányfő háza elé vonulnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről