30 millióra emelték Bitvai óvadékát

Vágólapra másolva!
30 millió forintra emelte a másodfokú bíróság az óvadék összegét, amelyért szabadlábra helyezhetik Bitvai Miklóst, a K&H-ügy egyik gyanúsítottját, az Állami Autópálya-kezelő volt vezérigazgatóját. A bíróság az ügy súlyával indokolta az összeg emelését.
Vágólapra másolva!
Milliárdok mágusai - A brókerbotrány titkaihttp://www.partnerlink.hu/cgi-bin/clickthru.cgi?id=6762237376676573006467767123647369797784737270677263&page=http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/apps_fokusz/display/index.html?termek.id=10180&tag=1Rendelje meg a könyvet a Fókusz Online-ról!

A Fővárosi Bíróság (FB) döntése értelmében 30 millió forintos óvadék fejében kerülhet szabadlábra a K&H-ügy egyik gyanúsítottja, Bitvai Miklós, az Állami Autópálya-kezelő Rt. volt vezérigazgatója. Az FB ezzel megváltoztatta az elsőfokú döntést, amelyben még 10 millió forint szerepelt. A bíróság a bűncselekmény jellegével és súlyával indokolta az összeg emelését.

A K&H Equities brókercégnél a gyanú szerint történt sikkasztási ügyben Bitvain kívül már több gyanúsított esetében is állapított meg óvadékot a bíróság. A K&H Bank volt vezérigazgatóját, Rejtő E. Tibort pénteken engedték szabadon, miután letették érte a 10 millió forintos óvadékot.

Az ügyben szintén gyanúsítottként szereplő Garamszegi Gábor - a Betonút Rt. volt vezérigazgatója - esetében szintén 30 millió forintban szabták meg az óvadék összegét. Az elsőfokú bíróság akkor is alacsonyabb óvadékot, 5 milliót határozott meg, az összeget végül szintén az FB emelte fel. Az ügy szír gyanúsítottja esetében a bíróság első fokon már eleve 30 milliós óvadékot állapított meg, az ügyészség azonban fellebbezett a döntés ellen, így az még nem jogerős.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről