Húszezerbe került egy ötös a Gábor Dénesen

Vágólapra másolva!
Telefonon kereste meg egy férfi a Gábor Dénes Főiskola hallgatóit, hogy elmulasztott vizsgáik helyett érvényes jegyet ír a számítógépes nyilvántartásba. Jegyenként 15-20 ezer forintot kért, de több jegy rendelése esetén kedvezményt, a karácsonyi ünnepekre tekintettel pedig részletfizetési lehetőséget biztosított. A hamisítót a rendőrség elfogta, a diákok ellen az iskola indított fegyelmit.
Vágólapra másolva!

Több hallgatóval szemben fegyelmi eljárást indított a Gábor Dénes Főiskola azt követően, hogy felmerült a gyanú, úgy íratták be jegyeiket a leckekönyveikbe, hogy a vizsgákon nem vettek részt. Ugyanakkor a számítógépes nyilvántartásban érvényes vizsgázóként szerepeltek különböző osztályzatokkal. A tanulmányi osztály az irattárban ellenőrizte a vizsgalapokat és kiderült, hogy a fegyelmi eljárás során meghallgatott diákok valóban nem vettek részt a vizsgákon, viszont a számítógépes rendszerben osztályzat került a nevük mellé, mely alapján azt a tanulmányi osztályon leckekönyvükbe bejegyezték.

A fegyelmi során meghallgatott diákok elmondták, hogy telefonon egy ismeretlen férfi kereste meg őket, aki mindent tudott az elmaradt vizsgáikról és tisztában volt vele, hogy a rendelkezésre álló vizsgaidőszak alatt nem képesek - esetenként 6-8 - vizsga letételére. A telefonáló felajánlotta, hogy jegyenként 15-20 ezer forintért átírja a számítógépes nyilvántartást, a diákok neve mellé érvényes osztályzat kerül. Több jegy megrendelése esetén kedvezményt, a karácsonyi ünnepekre tekintettel pedig részletfizetési lehetőséget biztosított. Az eddigi adatok szerint 30 diák - esetenként 8-10 vizsga letétele helyett - élt a férfi által felkínált lehetőséggel. Volt olyan, aki egymaga 300 ezer forintot fizetett ki a jegyekért. Az [origo] szerette volna a főiskola vezetőségét megkérdezni a történtekről, de ügyeleti számukon azt a felvilágosítást kaptuk, hogy legközelebb január 5-én lesznek bent az iskola vezetői.

A Gábor Dénes Főiskola múlt hét csütörtökön tett feljelentést a rendőrségen. A jegyhamisítással gyanúsított férfit még aznap este elfogták, miután az egyik megállapodás megkötésekor rajtakapták a hamisító és a diákok között pénzes futárként közvetítő segítőt. A hamisító ellen büntetőeljárást kezdeményeztek közokirat hamisítás bűntette és más bűncselekmények alapos gyanúja miatt. A BRFK sajtóügyeletese az [origo]-nak elmondta: a férfi beismerte tettét és szabadlábon védekezik. A nyomozás későbbi szakaszában derül ki, hogy az jogtalanul jegyeket szerző diákok ellen is indul-e rendőrségi rendőrségi eljárás. Azzal kapcsolatban, hogy az iskola rendszergazdája ellen is indult-e nyomozás, egyelőre nem nyilatkozik a rendőrség.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről