A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Őrizetben Szlávy Bulcsú egyik testőre

Vágólapra másolva!
A rendőrség őrizetbe vette Szlávy Bulcsú, a hét éve meggyilkolt, a "Balaton királyaként" ismertté vált, büntetett előéletű vállalkozó egyik testőrét - erősítette meg a Magyar Televízió Kék Fény című műsorában elhangzott értesülést Kovács Lajos, az ORFK életvédelmi osztályának vezetője.
Vágólapra másolva!

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a televíziós műsorban a gyilkosság körülményeiről nem árult el részleteket, sem azt, hogy testőrnek milyen szerepe lehetett a gyilkosságban; de "új fejleménynek" nevezte, hogy "egy gyanúsítottról már beszélhetünk". A rendőrség eddig egy 53 éves budapesti vállalkozót gyanúsított a hét éve eltűnt, büntetett előéletű Szlávy Bulcsú meggyilkolásával.

A "Balaton királyának" holttestét az idén január 23-án került elő, amikor a rendőrség tetten érte W. Lászlót, aki egy ismerőse garázsában a betont törte fel, s itt a rendőrök megtalálták az eltűnt vállalkozó holttestét. A férfit már gyanúsítottként kihallgatták, és a bíróság 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte.

Szlávy Bulcsúnak, aki a "Balaton királyaként" vált ismertté, a kilencvenes évek elején számos Balaton-parti szórakozóhelyen volt érdekeltsége, a törvénnyel is gyakran került összeütközésbe. A rendőrség kezdeményezésére 2002-ben államigazgatási eljárás indult az eltűnt vállalkozó felkutatására, egy év múlva már megalapozott volt a gyanú, hogy Szlávy Bulcsú bűncselekmény áldozata lett.

Tavaly februártól már ismeretlen tettes ellen nyomozott a rendőrség. Még 1997. július 31-én Szlávy két testőrével elindult Budapestre, mobiltelefonja utoljára a budaörsi cellára jelentkezett fel. A testőrök elmondása és a nyomozás megállapításai alapján itt kiszállt személygépkocsijából, és W. László budaörsi irodájába ment megbeszélni egy nézeteltérést - mondta az ezredes korábban.

A rendőrök felderítették W. László hét évvel ezelőtti ismeretségi körét. Budaörs közelében olyan ingatlant kerestek, amely W. László valamelyik ismerősének birtokában volt, és Szlávy Bulcsú eltűnése idején épült vagy újították fel. A feltételezés szerint ugyanis Szlávyt W. László irodájában ölhették meg, és holttestét a közelben rejtették el - fejtette ki Kovács Lajos.

A rendőrök így találtak rá egy Székács utcai garázsra, ahol a szomszédok beszámolója szerint 1997 augusztus elején betemettek egy szerelőaknát. W. Lászlót és a garázs tulajdonosát tanúként meghallgatták, és "elejtettek olyan megjegyzéseket", amelyek arra utaltak, hogy a rendőrség a garázs feltárását tervezi. W. László ennek hatására fúrókat, kalapácsokat vésőket szerzett be, majd 2004 január 23-án egy társát segítségül hívva hozzálátott a garázs padlójának felbontásához. Egy körülbelül 30 centiméteres lyukat véstek ki, mikor a rendőrök tetten érték őket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!