A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

A Fidesz nélkül egyeztetnek a közös EP-listáról

Vágólapra másolva!
Kovács László, az MSZP pártelnöke kedden négypárti egyeztetést kezdeményezett a miniszterelnök hétfőn bejelentett javaslatáról, miszerint a parlamenti pártok állítsanak közös európai parlamenti listát. A csütörtök délelőtti egyeztetésen az [origo] információi szerint a Fidesz nem képviselteti magát, mivel Orbán Viktor pártelnök külföldön tartózkodik.
Vágólapra másolva!

Az MSZP elnöke, Kovács László kezdeményezésére csütörtök délelőtt négypárti egyeztetésre kerül sor. Kovács azért hívta meg a parlamenti pártok elnökeit, hogy Medgyessy Péter miniszterelnök hétfői, évértékelő beszédében tett egyik javaslatáról, a közös európai parlamenti (EP) listáról egyeztessenek.

Az [origo] kérdésére Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke közölte, hogy részt vesz a megbeszélésen. Korábban a pártelnök ugyanakkor jelezte, hogy nem ért egyet a javaslattal, és pártja önállóan méreti meg magát.

Az MDF sajtófőnöke azt mondta: Dávid Ibolya pártelnök szintén elmegy az egyeztetésre. A Fideszt ugyanakkor senki sem képviseli csütörtökön. Az [origo]-nak Révész Máriusz, a Fidesz szóvivője elmondta: Orbánt hívta meg az MSZP elnöke, ám ő csütörtökön Athénban tartózkodik. Ugyanakkor személyesen szeretné kifejteni véleményét, így azt kérte, hogy küldjék el neki írásban a javaslatokat, amire ő várhatóan pénteken reagál.

A miniszterelnök másik két javaslatáról - a köztársasági elnök közvetlen választásáról és a kisebb parlamentről -, amelyekhez módosítani kell az alkotmányt, várhatóan Szili Katalin házelnök kezdeményez a későbbiekben négypárti egyeztetést.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!