Kedden dönt az MTV az elnökválasztó gyűlésről

Vágólapra másolva!
Kedden, a posztra pályázók meghallgatását követően döntenek arról, hogy mikorra hívják össze a Magyar Televízió nagykuratóriumát elnökválasztó gyűlésre. A legutóbbi pályázatok menetéhez hasonlóan, a kiértékelési időszak utolsó napján, azaz március 5-én foglalkozhat e témával a testület.
Vágólapra másolva!

A posztra pályázók meghallgatásának lezárulta után, kedden dönt a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége arról, mikor üljön össze a médium elnökének megválasztására a társadalmi delegáltakkal kiegészült nagykuratórium - értesült több, név nélkül nyilatkozó elnökségi tagtól az MTI. Mint elmondták, a legutóbbi pályázatok menetéhez hasonlóan, a kiértékelési időszak utolsó napján, azaz március 5-én foglalkozhat e témával a testület.

A Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége január 12-én tette közzé a közszolgálati médium elnöki posztjára kiírt pályázati felhívást, melynek beadási határideje február 10-e volt.

A korábbi pályázatok gyakorlata szerint az elnökség aznap dönt arról, kit jelöl a posztra, amikor a társadalmi delegáltakkal kiegészült nagykuratórium összeül, hogy szavazzon az elnökről.

A Magyar Televízió Rt. elnöki posztjára Ragáts Imre tavaly év végi lemondása után írt ki pályázatot a kuratóriumi elnökség. Az alig fél évvel korábban megválasztott volt tévéelnök egy általa jogosulatlanul megkötött, majd titkosított filmszerződés nyilvánosságra kerülése napján, december 18-án mondott le a tisztségről.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről