A Fidesz lebontatná a Való Világ Villát

Vágólapra másolva!
A Fidesz III. kerületi szervezete tiltakozik az engedély nélkül felépült Való Világ Villa miatt. Lebontatnák a villát, de az eljárás jelenlegi szakaszában ez nem lehetséges. A tiltakozás apropója, hogy az RTL Klub bejelentette, a most futó harmadik szériát előreláthatólag szeptemberben követi a negyedik is.
Vágólapra másolva!

Az RTL Klub Való Világ 3 című műsorának helyszínéül szolgáló villa körül évek óta folyik a huzavona. Bús Balázs, a Fidesz III. kerületi szervezetének elnöke szerint az, hogy a Való Világ negyedik sorozata is elindul az engedély nélkül felépített villában, azt mutatja, hogy "ebben az országban meg lehet kerülni, ki lehet játszani a törvényeket".

Bús Balázs az [origo]-nak elmondta, hogy a villa 2002-ben épült fel engedély nélkül, ezt követően a III. kerületi önkormányzat hozott egy bontási határozatot, ami ellen az RTL Klub fellebbezett. A Fővárosi Közigazgatási Hivatal új eljárásra kötelezte az önkormányzatot, újra megszületett a korábbi döntés, megint fellebbezés, majd új eljárásra kötelezés következett. Nemrég harmadszorra is új eljárásra kötelezte a hivatal az önkormányzatot. Ebben a szakaszban pedig a bontás nem jogszerű. A Fidesz III. kerületi szervezetének közleménye szerint a Fővárosi Közigazgatási Hivatal eljárása a joggal való visszaélés tipikus példája, ami "jogkövető magatartásra senkit nem sarkall".

Bús Balázs azt állítja, hogy a szóban forgó területre a szabályok szerint amúgy sem lehet építési engedélyt kiadni. A Fidesz III. kerületi szervezetének elnöke elmondta, hogy azt szeretnék elérni, hogy a valóságshow negyedik sorozata már úgy működjön, hogy a készítők betartják a jogszabályokat. Bús Balázs szerint lehetne megoldást találni, ha a készítők és az önkormányzat képviselői leülnének tárgyalni, mert a bontáson kívül is vannak lehetőségek, például egy fennmaradási engedély kiadása.

Korábban az Orbán Viktor egykori miniszterelnök kezdeményezésére létrejött polgári körök egy része már tiltakozott a Való Világ 3 ellen, azt követelve, hogy a műsort csak 23 óra után tűzzék műsorra, és hívják fel a figyelmet arra, hogy csak 18 éven felüliek nézhetik.

Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója nem akarta kommentálni a Fidesz III. kerületi szervezetének kijelentéseit. Korábban úgy nyilatkozott, hogy az RTL Klub álláspontja szerint a villa csak egy díszlet, így arra nem kell építési engedély.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről