Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Bíróság előtt az állampolgársággal üzletelő parlamenti tanácsos

Vágólapra másolva!
Kedden áll bíróság elé az az egykori országgyűlési tanácsadó, akit azzal vádol az ügyészség, hogy pénzért segített külföldieket magyar állampolgársághoz. A volt parlamenti alkalmazott akár több mint tíz évet is kaphat.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Bíróságon kedden kezdődik vesztegetéssel vádolt Boros Lászlónak és két társának pere. Az elsőrendű vádlott Boros korábban az Országgyűlés Hivatalának alkalmazottja volt 1996 és 2000 között, a parlament önkormányzati és rendészeti bizottságának tanácsadójaként dolgozott. Boros a bizottságot vezető kisgazda politikus, Bernáth Varga Balázs mellett dolgozott tanácsadóként.

A másodrendű vádlott a képviselő titkárnője, a harmadrendű vádlott pedig a Rendőrtiszti Főiskola volt főigazgatója, egy nyugállományú rendőrezredes. Korábban mindhárman a Belügyminisztériumban dolgoztak. Borost és a titkárnőt 2000 decemberében fogták el rendőrök a Képviselői Irodaházban.

A vád szerint Boros alkalmanként 150-250 ezer forintért elintézte, hogy külföldiek - többségében arab állampolgárok - magyar állampolgársági vizsgát igazoló okirathoz jussanak anélkül, hogy a vizsgán részt vennének. Az ügyészség hétrendbeli vesztegetéssel, közokirat-hamisítással és nyolcrendbeli hivatali visszaéléssel vádolja az egykori parlamenti tanácsadót, aki akár tíz évnél hosszabb börtönbüntetést is kaphat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről