Kósáné szerint műbalhé az ellene indult támadás

Vágólapra másolva!
Kósáné Kovács Magda MSZP-s parlamenti képviselő szerint az ellene indított támadás nem lelkiismereti kérdésekről szól, hanem a Fidesz "műbalhéja", amit az ellenzéki párt a hatalom visszaszerzése érdekében indított ellene és pártja ellen. Kósánét a Fidesz az EP-listás helyről való lemondásra szólította fel, miután a politikus azt mondta: a Vatikán egész Európát le akarja nyúlni.
Vágólapra másolva!

"Nem szándékozom semmiről lemondani, nem szándékozom semmit visszavonni és magyarázkodni" - közölte kedden Kósáné Kovács Magda MSZP-s országgyűlési képviselő, aki pártja EP-listájának 5. helyén szerepel.

Ellenzéki politikusok többek között azt kérték: az MSZP léptesse vissza a párt európai parlamenti listájáról Kósánét egy interjúja miatt. A politikus a Hetek című lap március 12-i számában azt mondta: "a Vatikán Brüsszel hivatalain plenáris és bizottsági ülésein keresztül Prodistul és Strasbourgostul egész Európát le akarja nyúlni és be akarja kebelezni".

Sajtótájékoztatóján Kósáné kijelentette: Orbán Viktor és Kövér László nem riad vissza semmitől, hogy a hatalmat visszaszerezze, és még az ünnep előtt is arra törekszik, hogy megfélemlítse az embereket. Hozzátette: húsvét hetében is lehet politikai érveket ütköztetni, de akkor a valódi kérdésekről kell beszélni, szerinte ugyanis a Fidesz politikusai "régóta elutasítják a nyílt beszédet" arról, hogy a jelenlegi kormány két éve sikeresen irányítja az országot.

Kijelentette: jelenleg az európai politika egyik legfontosabb kérdése a Vatikán külpolitikai szerepvállalása. "Régóta téma, hogy a Vatikán egyértelmű törekvést mutat arra, hogy az Európai Uniót politikai befolyása alá vonja" - tette hozzá a politikus. Szerinte azonban a születő európai alkotmány sem legitimálja az egyházi állam törekvéseit.

Arról, hogy Szili Katalin, az MSZP elnökhelyettese elhatárolódott nyilatkozatától, Kósáné Kovács Magda annyit mondott: továbbra is együtt dolgoznak, sőt barátok, pártja ugyanis demokratikusan működik, ahol a tagok a vezetőktől eltérő véleményt is megfogalmazhatnak.

Kérdésre válaszolva annak kapcsán, hogy a Vatikán nemrég kitüntette Orbán Viktort, kijelentette: minden államnak joga van arra, hogy kitüntessen egy külföldi politikust, ha azonban ezt kampányidőszakban teszi, azzal bekapcsolódik a politikába.

Tóbiás József, az MSZP pártigazgatója kijelentette, a párt nem kérdőjelezi meg Kósáné Kovács Magda szerepvállalását, és továbbra is számít a politikus munkájára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről