A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Véget érhet a postai sorbanállás május 1-től

Vágólapra másolva!
Egy május 1-től érvénybe lépő kormányrendelet értelmében egy postán sem várakozhatunk majd 15 percnél tovább. Ha túl hosszú sorok alakulnak ki, akkor ki kell nyitni egy új ablakot. A rendelet az EU-s szabályokhoz igazítja a magyar posták működésének rendjét.
Vágólapra másolva!

Véget érhetnek a hosszú postai sorbanállások. Egy készülő kormányrendelet május 1-től az EU-s szabályokhoz igazítja majd a posták működési szabályait - közölte Gál J. Zoltán kormányszóvivő szerdai sajtótájékoztatóján.

A kormányrendelet több minőségi mutatót is bevezet majd a postai szolgáltatásoknál. Ezek meghatározzák, hogy milyen gyorsan kell kézbesíteni egy-egy küldeményt és milyen hosszú lehet a várakozási idő a postákon. Az új szabályok értelmében nem lehet majd 15 percnél tovább várakozni egy postahivatalban sem - említette példaként a kormányszóvivő. Ha mégis túl nagy sorok gyűlnek össze, akkor ki kell nyitni egy új ablakot. A postai torlódások megszüntetését szolgálja majd a rendelet azon része, amely előírja: a postai ablakok számát az igényekhez kell igazítani.

A rendelet előírja azt is, hogy az egyes településtípusokon milyen postai szolgáltatást kell biztosítani. Eszerint a 10 ezernél nagyobb lélekszámúnál településeken legalább egy postahivatalnak napi 6, az ennél kisebb helyeken napi 2 órában nyitva kell tartania a postának.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!