Teljes közlekedési zárlat délután

Vágólapra másolva!
Teljes parkolási tilalom és közlekedési zárlat lép életbe csütörtök délután Budapesten a Páva utca környékén, ahol az izraeli államfő részvételével ma nyitják meg a Holokauszt Emlékközpontot. Egész nap tilos megállni a város számos pontján, aki ezt figyelmen kívül hagyja, autóját elszállítják.
Vágólapra másolva!

A Holokauszt Emlékközpont hivatalos megnyitója (IX., Páva u. 39.) délután 5 órakor kezdődik, itt beszédet mond Móse Kacav izraeli államfő, Mádl Ferenc köztársasági elnök, Medgyessy Péter miniszterelnök és Hiller István, a nemzeti kulturális örökség minisztere is. A látogatás előtt lezárják a Páva utcát és környékét. Teljes parkolási tilalom és közlekedési zárlat, szigorú beléptetési rendszer lép életbe.

Móse Kacav izraeli államfő csütörtökön ellátogatott a Dohány utcai zsinagógába, ez idő alatt lezárták a Dohány utca - Wesselényi utca - Síp utca által határolt területet. A VII. kerületben a Madách Imre teret éjfélig elkerítették a gépkocsiforgalom elől. A zsinagóga környékén csütörtök reggel óta rendőrségi helikopterek köröztek, sok járókelőt igazoltattak. A látogatás idején a zsinagógába a sajtó képviselőit nem engedték be, oda kizárólag az MTI tudósítója mehetett be néhány percre. Ezt követően az izraeli államfő a Wallenberg-emlékparkban gyászima után koszorút helyezett el és fejet hajtott az emlékfánál, leróva kegyeletét a holokauszt áldozatainak emléke előtt. Az emlékpark kerítését vöröses színű lepellel takarták le, a zsinagóga és a környező házak tetején mesterlövészek voltak láthatók - jelentette az MTI.

Csütörtökön tilos megállni a következő útszakaszokon:

Fotó: Bandere
Fotó: Bandere

- 6 órától 17 óráig a Budapest VII., Dohány utcában a Károly körút és Síp utca között mindkét oldalon, a Wesselényi utcában a Síp utca és Dohány utca között mindkét oldalon, a Károly körúton a Wesselényi utca és Dob utca között a páratlan oldalon, a Rumbach utcában a Dob utca és a Wesselényi utca között mindkét oldalon, a Herzl T. téren, a Síp utcában a Rákóczi út és a Wesselényi utca között mindkét oldalon, a Kertész utcában a Wesselényi utca és Dohány utca között a Wesselényi utcától számított 20 méteres szakaszon mindkét oldalon.

- 6 órától 20 óráig a Budapest IX., Páva utcában a Tompa utca és Üllői út között mindkét oldalon, a Tűzoltó utcában a Berzenczey utca és Angyal utca között mindkét oldalon, a Liliom utcában az Üllői út és Tompa utca között mindkét oldalon, a Berzenczey utcában az Üllői út és Tűzoltó utca között mindkét oldalon.

A tilalom ellenére az említett utcákban várakozó járműveket elszállíttatják. Az elszállított gépjárművek után a Budapesti Rendőr-főkapitányság ingyenesen hívható 354-1898 telefonszámán lehet érdeklődni. Ha parkolási tilalmi táblával nem jelzett területről is elszállítják az autót, azt a BRFK Teve utcai panaszirodájában lehet bejelenteni.

Időszakos forgalomkorlátozások:

- délután a BAH csomópont környékén, a belváros útjain, valamint az Erzsébet hídon és az Üllői úton.
- este az Istenhegyi út-BAH csomópont-kiskörút-Üllői út-Ferihegyi repülőtérre vezető út útvonalán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről