A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Tasnádi újra a vádlottak padján

Vágólapra másolva!
Saját villájával kapcsolatos adócsalási ügy miatt ismét a vádlottak padjára került Tasnádi Péter, aki tagadta az ellene felhozott vádakat. A 2002 decemberében önbíráskodás, súlyos testi sértés és adócsalás miatt jogerősen négy és fél évre ítélt vállalkozó kedvezmények beszámításával holnap kiszabadul. Az ügyészség azonban fellebbezett, így Tasnádi még visszakerülhet a börtönbe.
Vágólapra másolva!
Tasnádi Péter

Börtönbüntetésének legutolsó napján egy ingatlan ügylettel összefüggő adócsalás vádjával újabb büntetőper kezdődött pénteken Tasnádi Péter ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Tasnádi Péter ebben az ügyben is tagadta bűnösségét, és állította, hogy a vádbeli időszakban már előzetes letartóztatásban volt. "Amit munkatársaim elém tettek, az ügyvédek ellenjegyeztek, azt aláírtam" - jegyezte meg a bíróság előtt, de részletes vallomást nem kívánt tenni.

A 2002 decemberében önbíráskodás, súlyos testi sértés és adócsalás miatt jogerősen 4 és fél év börtönre ítélt vállalkozó pénteken még bilincsben érkezett a tárgyalásra, de szombaton kedvezménnyel szabadul. A kedvezmény ügyében a vádhatóság fellebbezése nyomán még másodfokú bírósági döntés lesz, és ha az ügyészi indítványnak adnak helyt, Tasnádi Péter visszakerülhet a börtönbe.

A per tárgya

Az adócsalás miatt emelt vád szerint Tasnádi Péter 1999 decemberében a II. kerületi szemlőhegyi villája tulajdonjogának egy részét átruházta a Tasnádi-család tulajdonában álló Hotex Kft.-re. Ezt a szerződést azonban 2000 januárjában felbontották, s az így visszakerült tulajdonjog révén Tasnádi Péter mintegy 620 millió forintnyi természetbeni értékkel gyarapodott. Bevallásában azonban nem szerepeltette az ezután befizetendő 248 millió forint adót.

A pénteki tárgyaláson a szakértő elmondta, hogy a ház mintegy 1,1 milliárd forint értékű, egy 1250 négyzetméter alapterületű telek szinte teljes beépítésével jött létre. "Az épület rendkívül igényes" - jegyezte meg a szakértő a tárgyaláson, Tasnádi Péter megjegyezte azt is, hogy 100 millió forintért uszodát is akart a telken építtetni. A büntetőper következő tárgyalását szeptemberre tűzte ki a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

A pénteki tárgyaláson a sajtóhírekkel ellentétben még ügyészi indítvány szintjén sem vetődött fel, hogy az adócsalás kapcsán elrendeljék a jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetésből szombaton kedvezménnyel szabaduló Tasnádi Péter előzetes letartóztatását, vagy szabadságának korlátozását.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!